Vissza a tartalomjegyzékhez

M.R.
görög saláta

A görög saláta, a horiatiki megkerülhetetlen étel Görögországban, de lassan a világ bármely pontján is.

Hozzávalók négy személyre:
3 nagyobb érett paradicsom
2 közepes uborka
1 zöld paprika
1 lila hagyma vagy 1 cs újhagyma
15 dkg feta sajt
1 maréknyi olajbogyó
1 cs petrezselyem
(1 cs porcsin)
4 leveseskanál olívaolaj
1 leveseskanál borecet
só (bors)

Elkészítés: alaposan megmossuk a zöldségeket. Felkarikázzuk a paradicsomot, a meghámozott uborkát, az új-vagy lilahagymát és a zöldpaprikát, majd az összes zöldséget az olajbogyókkal együtt egy salátástálba teszszük. Külön tálkában elkészítjük az öntetet a borecet, az olívaolaj, a só és az apróra vágott zöldfűszerek összekeverésével, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk a salátának valókkal. Tálaláskor a tetejére teszünk egy-egy szelet fetát, vagy meghintjük fetadarabokkal.