Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

12 arany- és 19 ezüstérmet nyertek a magyar borok a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok tarcali pincészetében megrendezett 3. VinAgora Botrytis & Sweet Selection nemzetközi borversenyen.

3 cégnél is jóval 1 milliárd forint feletti adóhiányt állapított meg az APEH, további 9 cégnél pedig 500 millió forintot meghaladót.
A magánszemélyek körében 136,8 millió forinttal lehetett a dobogó legfelső helyére kerülni.

2 millióan voltak kíváncsiak a Győzike-showra a teljes, négy-évesnél idősebb lakosság körében, míg az egyidejűleg futó Frei Dossziét alig 900 ezren nézték.

60 ezer új rákos beteget regisztrálnak Magyarországon évente, ebből 9 ezer a vastag- és végbélrákban szenvedők aránya.

338 kilométeres magasságban
4 óra 23 perc 46 másodperc alatt teljesítette az amerikai Sunita Williams a bostoni maratont.
A jelenleg a nemzetközi űrállomás fedélzetén tartózkodó űrhajós futószőnyegen gyűrte le az előírt távot.

17 százalékkal javult a légi közlekedés biztonsága 2006-ban, amikor is „csak” 858-an vesztették életüket légiszerencsétlenségben, szemben a 2005-ös év 1035 áldozatával. Eszerint a tavalyi volt a repülés eddigi történetének legbiztonságosabb éve.

100 szálloda megnyitását tervezi 100 nap alatt a Marriott szállodalánc. A tavaszi akció elsősorban észak-amerikai szállodákat érint, melyek összértéke 960 millió euró.
3000 eurónyi elszabadult bankjegyet kergettek az emberek egy francia autópályán a múlt csütörtökön. A rendőrség azt követően avatkozott be, hogy a pénzvadászat miatt teljesen leállt a forgalom. Egyelőre ismeretlen a szabadon szálló bankjegyek eredete.