Vissza a tartalomjegyzékhez

x
Isten hozta a Mura-völgyben
Casa Montana Hotel: az aktív emberek szállodája

Ki gondolta volna, hogy nem is kell olyan messzire mennünk, ha egy helyen szeretnénk falat mászni, teniszezni, íjászkodni, lőni, lovagolni, túrázni, kerékpározni, horgászni vagy síelni…, röviden aktívan pihenni és kikapcsolódni! Szomszédos országunkban, Ausztriában található a minderre télen-nyáron kiválóan alkalmas, meseszép Mura-völgy - német nevén Murtal.

A magyar határtól 300-350 kilométerre fekvő üdülőkörzet számos faluval és kellemes szállodával várja az odautazókat. A CASA Group szállodacsoport 29 szobás, négycsillagos szállodája, a Casa Montana Hotel idén júliusban nyitja meg kapuit a Mura-völgyben. „Az aktív emberek szállodája” jól felszerelt kétágyas és családi szobákat, valamint széles körű sportolási lehetőséget biztosít egy kellemes vakáció eltöltéséhez.
A szálloda osztrák és magyar specialitásokat kínáló étterme, borozója, valamint szaunája minden korosztály számára hangulatos helyszín egy aktív nap utáni kikapcsolódásra. A Casa Montana Hotel személyzete emellett egyedi igények szerint összeállított kirándulások megszervezésében is segítséget nyújt. Idei szezonnyitó programjait pedig mountain bike túrákkal, hegymászással, vadvízi evezéssel és számos egyéb sportlehetőséggel színesíti.
A különleges kikapcsolódási lehetőségekhez szükséges ideális feltételeket a változatos táj biztosítja, amely a Mura mentén a Tauer csúcsain keresztül a szélesen elterülő Aichfeldig húzódik. Murtal nyaralótérsége 800 és 2700 m tengerszint feletti magasságban kínál számos, minden nehézségi fokú túrát. Számtalan alpesi turistaház és még több bioudvar kínál az éhes túrázónak saját készítésű finomságokat: kenyeret és szalonnát, sajtot és parasztvajat, tejet és mustot, és a legkülönbözőbb, gyógynövényekből, erdei gyümölcsökböl és tobozból készült snapszokat.

Ami nyáron túrázóknak, hegymászóknak, kerékpározóknak és mountain bike-osoknak kedvez, a hideg évszakokban a havas sportok kedvelőit csábítja. A helyi múzeumok, kiállítások, koncertek és kulturális napok mellett a városkák sok bevásárlási lehetőséget is kínálnak, nem feledkezve meg a mozgásukban korlátozott üdülni vágyókról. A Mura-völgy a fogyatékkal élők igényeinek megfelelő nyaralási lehetőséget is kínál.