Vissza a tartalomjegyzékhez

E.K.
Epres omlett

Hamarosan beköszönt az eperszezon! Amellett, hogy az egyik legzamatosabb gyümölcsünk, rendkívül gazdag C-vitamin-forrás. Frissen a legfinomabb, de fagyasztva, lekvárnak, szörpnek is fogyaszthatjuk. Most álljon itt egy ínyenc reggeli fogás, az eper főszereplésével!

Hozzávalók 4 személyre: 4 egész tojás, 3 csapott evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 dkg vaj, 20 dkg friss eper, porcukor a szóráshoz.
Az epret megmossuk, csumáitól megtisztítjuk és felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, és tovább keverjük, hogy egynemű masszát kapjunk. Végül lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Palacsintasütőben kis lángon kevés vajat melegítünk, és egy merőkanálnyi masszát eligazgatunk benne, pont mintha palacsintát sütnénk. Az omlettünk egyik felét gazdagon megszórjuk eperszeletekkel, majd kicsit sülni hagyjuk, és egy sütőlapát segítségével szimmetrikusan ráfordítjuk az omlett másik felét. Akkor a legjobb, ha aranybarnára sült.
A kész omletteket megszórjuk porcukorral, és még melegen tálaljuk.