Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Romabéke

Kiegyensúlyozott, botrányoktól mentes és új szakmai alapokon kíván dolgozni az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) testületében Farkas Flórián és Kolompár Orbán, ezért egy közös együttműködési megállapodást készít elő a Lungo Drom és a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF).   

Sérelmek a Lipóton

Továbbra is alkotmánysértőnek tartja az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetnek a kormányzat által tervezett módon való átszervezését. Lenkovics Barnabás szerint a kialakult helyzet megvalósítja az egészséghez fűződő alkotmányos jog sérelmét.

Bioautó az elitnek

Az állami autók fele 2010-től legyen hibridautó - ezt kezdeményezte Oláh Lajos a parlament környezetvédelmi bizottságának szocialista tagja, aki azt kéri a kormánytól, hogy a vonatkozó törvényjavaslatban az is szerepeljen, hogy az állami autók másik fele feleljen meg az Európai Unió széndioxid-kibocsátást maximalizáló rendelkezésének.

Konzervek és Karcsika

Konzerveket csempészett a vámosok gyanúja szerint az a hat személy - köztük a Mehmet Karcsika hazahozatalában segítő alapítvány elnöke -, akiket a napokban helyezett előzetes letartóztatásba a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az ügylettel meg nem fizetett vám, illetve áfa összege a vámosok szerint 1,22 milliárd forint.

Keresik a gyilkost

Eddig csaknem 100 tanút hallgatott ki a rendőrség Balla Irma debreceni fideszes képviselő meggyilkolásával kapcsolatban. A bűncselekmény helyszínén több napig tartó szemle során beszerzett ujjlenyomatokat, DNS-mintát és egyéb bizonyítékokat megküldték a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnek.

Jönnek a miniszterek

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök alkalmasnak és felkészültnek tartja a koalíciós partner jelöltjeit arra, hogy tagjai legyenek a reformkormánynak - közölte Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője arra reagálva, hogy Horváth Ágnest egészségügyi, Fodor Gábort (képünkön) pedig környezetvédelmi miniszternek jelöli az SZDSZ.