Vissza a tartalomjegyzékhez

Major Nóra
A hét eseményei

Vége a Metro újság egyeduralmának

Megtört a Metro hírújság egyeduralma a hazai ingyenes napilappiacon. Néhány héttel ezelőtt debütált ugyanis a „Busz”, ősztől pedig már a „Vonatot” is olvashatjuk. A Metro nem fél a kihívótól, mivel úgy véli, költséges felvenni a versenyt Európa legnagyobb hírújságjával. Az eddig publikált, buli, utazás, sport, zene mozaikszavakat rejtő Busz jelenleg 51 ezer példányban jelenik meg, s a szeptember, október környékén piacra kerülő, Vonat névre keresztelt másik ingyenes lappal együttesen célozzák meg a Metro példányszámát.

Kábeltolvajok

Csaknem félórás késéssel közlekedtek a héten a vonatok a Budapest-Győr- Hegyeshalom vasútvonalon, mert ismeretlen tettesek elloptak 160 méternyi kábelt a biztosítóberendezésekből. A kábelek Ács vasútállomásának közelében tűntek el, ezen a szakaszon ezért a vonatok legfeljebb 15 kilométer/órás sebességgel haladhattak. A kábellopások évente csaknem 80-100 millió forintos kárt okoznak a vasúttársaságnak.

Csúsznak a lakásátadások

Az idén már az újlakás-projektek 35 százalékánál tapasztalható csúszás a meghirdetett és a tényleges átadási határidő között - áll a Budapesti Lakásprojekt Adatbázis közleményében. Az adatok azt mutatják, hogy míg 2005-ben 7 százalék, 2006-ban 30 százalék, addig 2007-ben már 35 százalék újépítésű otthon átadása késett, illetve késik. A legtöbb átadás a XIII. kerületben maradt el a várt időponttól (2828), utána a IX. (861), majd a XIV. kerület (797).

Internetszolgáltató lett a Pannon

Internetszolgáltatóvá lépett elő a Pannon. Két új Mobil Internet csomagja nagy adatmennyiség letöltését teszi lehetővé, a kisebbik csomag havidíja 3 gigabyte-nyi, a nagyobbik 10 gigabyte-nyi adat forgalmazását foglalja magában, utóbbi a legnagyobb ilyen csomag jelenleg a piacon. További, közeljövőben megjelenő speciális megoldásaival alaposan feladja a leckét a T-Mobile-nak. A két új internetcsomag nagy letöltési sebesség mellett kedvező, megfizethető díjakat hozott a piacra.