Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Kifarolt az ügyészség

Eláll a miniszterelnök cége ellen indított keresetétől a Legfőbb Ügyészség; ezt az Altus Rt. és a Humán-Jövő 2000. Kht. elleni polgári pert tárgyaló Somogy Megyei Bírósághoz a múlt héten elküldött beadványban tudatták, amelyben a november óta szünetelő per folytatását kérték.

Megölik a vérebeket

Az állatorvosi vizsgálatok egészségesnek találták azt a két kutyát, amelyek egy nyolcéves gyereket sebesítettek meg Nemtiben március végén. A két nagy testű német juhászkutya saját kertjükben támadta meg a kisfiút, aki csak napok múlva jutott túl az életveszélyen. Az állatokat a tulajdonos kérésére elaltatják.

Nem szavazunk a vizitről

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén nem fogadta el a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal kapcsolatos Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezést. A tagok a jövőbeni költségvetésre való korlátozó hatása, az egészségbiztosítási alap fokozott alkotmányossági védelme, valamint az Alkotmánybíróság által még nem értelmezett „burkolt alkotmánymódosítás” miatt döntöttek az elutasítás mellett.

Kalózparkolás

A KDNP szerint ideje határozottabban rendet teremteni a fővárosi parkolás terén, és ebben a legfőbb ügyész segítségét kérik. A bíróságok egységes joggyakorlatának hiánya miatt a parkolási társaságok visszaélnek monopolhelyzetükkel. Az ellenzéki párt ezért a főpolgármesterhez és az érintett kerületek polgármestereihez fordul, hogy vessék latba befolyásukat a társaságoknál.

Újabb két tomfás

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és testi sértéssel vádolják azt a két rendőrt, akik az ügyészség szerint tavaly október 23-án tomfával ütöttek és rugdostak egy, a tömegből kiemelt személyt. Eddig összesen 37 rendőrt gyanúsítottak meg erőszakos intézkedéssel.