Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

6,4 százalékkal csökkentek a reálbérek Magyarországon januárban az egy évvel korábbi szinthez képest - közölte a KSH.

9 millió forint saját erő mellé negyvenszeres támogatást, 345 millió forint uniós finanszírozást kapott a Pannonhalmi Főapátság turisztikai fejlesztési programjának első szakasza.

5 millió amerikai él Alzheimer-kórral, ami 10 százalékos növekedés az öt évvel ezelőtti felmérés adataihoz képest. Különösen aggasztó, hogy egyre fiatalabbakat is sújt a mentális és fizikai leépüléssel járó kór.

40 százalékos arányban állították a plasztikai műtéteken átesettek, hogy nem kaptak kellő tájékoztatást a kockázatokról és szövődményekről, mielőtt kés alá feküdtek - derült ki egy nemrégiben készült felmérésből.

81 milliárd font (mintegy 30 ezer milliárd forint) lenne az újonnan létrejövő óriásbank értéke. A világ egyik legjelentősebb pénzintézete lehet a brit Barclays és holland ABN Amro Bank fúziójaként megszületendő bank. A tárgyalások megkezdődtek.

71 százalékkal növekedett a tavalyelőttihez képest az Oroszországba irányuló magyar kivitel, amely megközelítette a kétmilliárd dollárt. Ekkora növekedésre nem volt példa a rendszerváltás óta.

1,71 millió dollárt, azaz csaknem 316 millió forintot ért az az aranyrúd, amelyet három álarcos férfi lopott el Japánban egy múzeumból. A tömböt egy nyitott széfben tartották, és az őrök orra elől vitték ki az épületből.

40 ezer közalkalmazottat rúgnának ki Csehországban. Cseh sajtóértesülések szerint a jelenlegi jobbközép kormányzat a közalkalmazotti létszám közel 10 százalékos csökkentését venné tervbe. Az elbocsátottak mintegy felét az oktatók tennék ki.