Vissza a tartalomjegyzékhez


Azt mondták

Hogy megölte ellenségeit? Pankrátorok ellen nem lehet görög-római stílusban birkózni. Che Guevara azokat az eszközöket használta, amelyekkel őt is támadták.
- foglalt állást Moldova György író a gerillavezér személye körül kialakult vitában.

Eljött számomra a pillanat, hogy más módon szolgáljam Önöket.
Jacques Chirac francia elnök, amikor bejelentette, hogy nem indul az elnökválasztáson.

„Engedjék szabadon! Jó ember, és jó újságíró”
- üzente a táliboknak Francesco Totti világbajnok csatár, az AS Roma játékosa a római imámmal közös nyilatkozatában az Afganisztánban elrabolt újságíró, Daniele Mastrogiacomo szabadon bocsátását követelve.

Nem fogunk tétovázni, hogy a szent helyre vonuljunk, még ha patakokban folyik is a vér. Elítéljük a terroristákat és a zarándokokon elkövetett bűntényeiket is.
Husszein Khadim iraki állampolgár a karbalai szent zarándoklaton.

Vannak idők, amikor nem ütöm meg a saját mércémet. És bizonyára voltak olyan idők is, mikor nem ütöttem meg Isten mércéjét sem.
- ismerte be egy kongresszusi dolgozóval folytatott házasságtörését Newt Gingrich egykori republikánus házelnök, aki a Bill Clinton elleni eljárást vezette a Monica Lewinsky-ügyben.

Jobb lenne, ha itt volna a zászlófelvonásnál is, ugyanakkor érteni vélem, hogy az elnöki hatáskör általa formált imázsának fontos része a határon túli magyarok ügye.
Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője arról, hogy Sólyom László köztársasági elnök március 15-én Erdélyben ünnepel.