Vissza a tartalomjegyzékhez

-kormosfree-
Fűrész 3

Úgy sejtem, jó néhány éve végérvényesen lemaradtam a horrorfilm-felhozatal követésében. Sejtésemet arra alapozom, hogy amikor megláttam a moziműsorban a fenti címet, STIHL-szerűen, semmi nem rémlett. Sem a Fűrész 2, de szégyenszemre a Fűrész 1 sem. Aztán hetedikes fiam felvilágosított, hogy az osztályban mindenki erről beszél: egy fazon levágja a lábát.

Ezek szerint a második részben pedig a kezét vághatja le, nem tudom, csak gondolom. Az első rész pedig még lájtosnak tűnik, semmi horror: ártatlan munkahelyi baleset az asztalosműhelyben. Na ja, a negyedik részben már se keze se lába a muksónak. Ezért ez a rész már nem annyira mozgalmas. A Fűrész hazai változatában egy kis- és közepes vállalkozás két alkalmazottja csinálja ki főnökét. Ez a híres Magyar Fűrész. De fokozhatjuk a tudományos fantasztikum irányába is: A lézeres Dekopírfűrész.
Gondoltam, ha ennyire témaínség van, tetszőleges szerszámosládába belepillantva újabb ötleteket gyűjthetünk horrorfilmre. Itt van mindjárt A Ráspoly. Hátborzongató! Az ember csak reszel, reszel… még belegondolni is rossz.
Nem is beszélve arról, ha az ember kezébe kerül egy OBI-vagy Praktiker-szórólap. Szinte sziporkáznak az ötletek. A fúrókalapács, avagy Metro 4, A rotációs kapa, A fűszegélynyíró. Vagy A menetvágó bitkészlet. Mind-mind megannyi félelmetes eszköz, és ha filmet csinálunk belőlük, két-három rész szerszámonként még nem feltűnő.
Egész biztosak lehetünk benne, hogy 2034-ben is hozna nézőt a Metszőolló 5.