Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

106 éve volt a legmelegebb január Magyarországon az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint.
A januári 4,4 Celsius-fok átlaghőmérséklet a múlt év januárjához képest 7,1 fokkal, az átlaghoz képest 6,2 fokkal volt magasabb.

50 milliárd korona, azaz csaknem 350 milliárd forint kártérítést is követelhet az olasz Enel energetikai vállalat, ha Szlovákia eláll a bősi vízerőmű bérbeadásától - állítják a szlovák energetikai szakemberek. Robert Fico miniszterelnök többször is kijelentette: Pozsony követelni fogja a privatizációs szerződés felülvizsgálatát.

15 év után visszanyerte az áramszolgáltatást egy floridai hölgy, akinek az 1992-es Andrew hurrikán óta nem sikerült az áramellátást helyreállítani otthonában.

80 millió fontos - mintegy 30 milliárd forint - veszteséggel zárta a 2005-2006-os pénzügyi évet az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Chelsea. Roman Abramovics orosz milliárdos, a klub tulajdonosa eddig több mint 500 millió fontot költött a Chelsea-re.

21 heti terhesség után született meg Amillia Sonja Taylor tavaly október 24-én Floridában. Az akkor alig 30 dekás, 25 centiméteres kislány csodával határos módon életben maradt. A mára már 2 kilós és több mint 60 centis csöppséget a héten engedték haza a kórházból. Ő az első baba, aki ilyen korai szülés után életképesnek bizonyult.
Az eddigi „rekord” 23 hét volt.

93 éves korában elhunyt Rober Adler, aki csapatával megalkotta ez első igazi, vezeték nélküli távirányítót. Az 1913-ban született feltaláló összesen 180 találmányt nyújtott be a szabadalmi hivatalhoz, a legutolsót alig két hete, február elsején.

111 nap alatt futott keresztül a Szaharán három férfi, hogy így hívják fel a figyelmet az afrikai kontinenst sújtó szárazságra.
A szenegáli St. Louis-tól a Vörös-tengerig tartó 7500 km-es út 98 százalékát futva, a maradékot - betegség vagy az útviszonyok miatt - sétálva tették meg.