Vissza a tartalomjegyzékhez

E. K.
Töltött burgonya mikróban

Hozzávalók: 6 közepes burgonya, 10 dkg reszelt sajt, 2,5 dl tejföl, 3 szál újhagyma vagy fél csokor snidling, só, fűszerpaprika.

A burgonyákat alaposan megmossuk, megtörölgetjük, és egy villával több helyen megszurkáljuk. Papír kéztörlőn köralakban elrendezzük a burgonyákat és 900 W-on 16 percre mikrosütőbe helyezzük őket. Félidőben megforgatjuk a burgonyákat, hogy egyenletesen süljenek, majd ha a maradék 8 perc is letelt, további 5 percig állni hagyjuk őket. „Kalapot“ vágunk a burgonyákon, és a nagyobbik burgonyafelekből kiskanállal kiemeljük a belsejüket, és egy tálba helyezzük. Az összes többi hozzávalóval összedolgozzuk, sózzuk és a kapott tölteléket a burgonyacsónakokba töltjük, megszórjuk fűszerpaprikával, majd a kalapokat visszahelyezve további 5 percig sütjük.