Vissza a tartalomjegyzékhez

Major Nóra
A hét Eseményei

Milliókat kaphatsz, ha nincs munkád

Több olyan jogszabály is módosul február 17-ével, amely a foglalkoztatás javítását célozza. Akár hárommillió forint tőkejuttatást is kaphatnak, akiket a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként tartott nyilván, és vállalják, hogy önmaguk foglalkoztatását egyéni vállalkozóként, gazdasági társaság tagjaként vagy pedig őstermelőként oldják meg. Feltétel a 20 százalék önerő, illetve ha visszatérítendő támogatásként kapja az illető a tőkejuttatást, akkor a vagyoni biztosíték is.

Szeretjük a sárga csekket

A Magyar Posta Zrt. felmérései szerint az internetes számlázás az elkövetkező öt évben biztosan nem fogja megrengetni a sárga csekk piaci pozícióját. Továbbra is igen népszerű a csekkes befizetési mód a magyar lakosság körében: tavaly mintegy 274 millió darab sárga csekket, hivatalos nevén készpénz-átutalási megbízást adtak fel, csaknem 2900 milliárd forint értékben. A megkérdezettek a befizetések egyéni időzítésének lehetőségét tartják a csekk legnagyobb előnyének.

Csak azért is fogyasztunk!

A Ne Vásárolj Semmit Napról minden negyedik magyar hallott már - derült ki a GfK Hungária és a Tudatos Vásárlók Egyesületének közös felméréséből. Ennek ellenére a tudatos vásárlás igencsak gyerekcipőben jár még Magyarországon, ami a fogyasztási hitelek felfutását látva nem is igazán meglepő megállapítás. A válaszadók több mint fele feleslegesnek tartja a Ne Vásárolj Semmit Napot, mivel szerintük egyetlen nap nem változtat semmin, további 5 százalék szerint pedig rossz ötlet a kezdeményezés.

Egyforintos bélszín

Február 22-ére ismét meghirdette Torkos Csütörtök akcióját a Magyar Turizmus Zrt. Ezen a napon több száz étterem kínálja féláron ételeit, italait. Az akcióban tavaly ötszáz vendéglő vett részt, melyek többségének anyagilag is megérte a kedvezményes vendéglátás. A fapadosetterem.hu honlapról jelenleg öt étterem érhető el, de a létszám folyamatosan bővül. A jövőben megeshet, hogy - ígéreteik szerint - akár egy forintért lehet bélszínt enni a listán szereplő vendéglőkben.