Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok


150 pap is tevékenykedhetett a kommunizmus alatt a titkosszolgálat ügynökeként Csehországban - vélekedett Prága érseke, Miloslav Vlk bíboros a Mladá Fronta Dnes című cseh napilapnak nyilatkozva. A bíboros szorgalmazza a cseh katolikus papok és az egykori kommunista Állambiztonsági Hivatal kapcsolatait vizsgáló bizottság létrehozását.

23-ra nőtt azon újszülöttek száma, akiket a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ kapujában lévő inkubátor mentett meg. A szombaton talált, mintegy ötnapos csecsemő jó egészségnek örvend, a 2800 grammos kislány a Balázs Lili nevet kapta a dolgozóktól. A gyermeket ellátva, felöltöztetve rakta valaki az inkubátorba.

150 millió euróért szeretné elpusztítani Pompeit Roman Polanski. Ez lenne a legdrágább film, amit Európában valaha forgattak. A rendező legújabb filmjének alapját Robert Harris magyarul is megjelent bestsellere adta, amely az ókori város utolsó 72 óráját mutatja be. A szerző szerint a forgatás már nyáron megkezdődik. Filmes pletykák szólnak arról, hogy a főszereplő római mérnök, Marcus Attilius Primus figuráját Russel Crowe formálja majd meg.

34 éves korukig élnek a szüleikkel az olasz fiatalok, akik egyáltalán nem ösztönzik őket arra, hogy önállóvá váljanak. Az olasz Szociális Intézet felmérése szerint a 30-34 éves olasz férfiak 45 százaléka a szüleivel él, mivel először a munkára koncentrál, aztán gondol csak a nősülésre, és még később születik meg benne a vágy, hogy gyereke legyen.

50000 forintért vettek meg egy húszéves román lányt tavaly augusztusban magyar embercsempészek. A nőt prostitúcióra kényszerítették, a határőrök egy Győr melletti panzióból szabadították ki néhány héttel később. Az ügyben csaknem fél év után most zárult le a nyomozás - közölte a Független Hírügynökséggel Vígh Antal alezredes, a nyomozást vezető Orosházi Határőrigazgatóság Bűnügyi Felderítő Szolgálatának vezetője.