Vissza a tartalomjegyzékhez


Recept
Rakott csirkehús

Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 4 db áztatott, kinyomkodott zsemle, 2 tojás, 20 dkg kis darabokra vágott csirkemáj, 20 dkg tisztított, szeletelt gomba, 1 fej pirított hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor aprított petrezselyem, só, bors.

A csirkemellből szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk, és egy kivajazott sütőtál alját kibéleljük a hússzeletek egy részével. A megmaradt csirkemellszeletek kivételével az összes többi hozzávalóból masszát készítünk, ha túl lágy, kevés zsemlemorzsával szilárdíthatjuk. A massza egy részével kenjük meg a hússzeleteket, majd helyezzünk a masszára - szorosan, hogy egybeérjenek - ismét hússzeleteket és folytassuk a rétegzést, míg a hús el nem fogy. A felső réteg hús legyen, amit borítsunk be a baconszeletekkel. Ha elkészült, kockára vágjuk, salátával tálaljuk. Sütési idő: kb. 1 óra 200 C°-on. (E. K.)