Vissza a tartalomjegyzékhez


Számok

34452 iraki halt meg az ENSZ szerint 2006-ban az országban zajló harcok során.

15 év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Pest Megyei Bíróság hétfőn a Szlávy-gyilkosság elsőrendű vádlottját. Wappler Lászlót előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében mint társtettest, és jelentős értékre elkövetett kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A vádhatóság szerint 1997. július 31-én a „Balaton királyaként” ismert Szlávy Bulcsút Budaörsre csalták, Wappler László megbízásából annak irodájában lelőtték, majd holttestét a főváros XII. kerületében egy garázs szerelőaknájába rejtették és lebetonozták.

299 forintba kerül egy menü a Képviselői Irodaház éttermében, ahol többnyire politikusok étkeznek.
A menzán mindennap 8 főételből, levesekből és 4-5 köretből választhatnak a honatyák néhány száz forintért. Naponta 4-500 adag is elfogy.

15 év múlva Kínában 30 millióval több férfi lesz, mint nő.

168500 forint volt a bruttó átlagkereset 2006. január és november között Magyarországon a teljes munkaidőben foglalkoztatottak körében. A bruttó átlagkeresetek 7,7 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 7,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A reálkereset 3,6 százalékkal nőtt a nemzetgazdaságban az előző év azonos időszakához viszonyítva.

1000000 internettévézőt várnak az év végére Magyarországon. Az internetes televíziózást (IPTV), valamint a világhálós tartalmakba való nagyobb fokú beleszólást lehetővé tévő, úgynevezett webkettes szolgáltatásokat tartják az idei év meghatározó trendjeinek a hazai internetpiac nagyobb szereplői. Az idén megkezdődhet az internetes és tévés tartalmak átjárhatósága, s a jövő év végére akár több százezresre is nőhet az internettévés tábor, ezzel komoly konkurenciát jelentve a legnagyobb kábelszolgáltatóknak.

44 ember vesztette életét a múlt héten Európában, a kontinensen végigsöprő viharok következtében.

16 emeletes zuhanást élt túl egy férfi Minneapolisban, miután kiesett szállodájának ablakából.

134 film készítésére tavaly 1,65 milliárd dollárt költöttek Nagy-Britanniában.

26 nő meggyilkolásával vádolnak egy disznótenyésztőt Vancouverben.