Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Összecsapások Libanonban
Teljesen lebénult az élet Bejrútban, miután Hezbollah-tüntetők támadást indítottak a kormányt támogató erők ellen. A zavargások következtében három ember vesztette életét.

Nincsenek CIA-börtönök
Az Európai Parlament semmilyen bizonyítékot nem talált arra vonatkozóan, hogy Lengyelországban titkos CIA-börtönt működtettek volna.

Vádemelés Kacav ellen
Vádemelést javasol a főügyész Mose Kacav izraeli államfő ellen szexuális zaklatás és erőszak, valamint hatalommal való visszaélés miatt. Kacav korábbi ígéretével szemben egyelőre nem hajlandó lemondani hivataláról.

Győzni kell
Amerika nem vallhat kudarcot Irakban, mert a bukás következményei súlyosak és szerteágazóak lennének - jelentette ki George W. Bush amerikai elnök évértékelő beszédében.

Nem radikális a győzelem
A radikálisok kapták a legtöbb szavazatot a vasárnapi szerbiai parlamenti választásokon, ennek ellenére várhatóan a demokratikus pártok alakíthatnak majd koalíciós kormányt - derült ki az előzetes adatokból.

Nincs egyetértés
Nem jutott megállapodásra vasárnap este Damaszkuszban Mahmúd Abbász palesztin elnök és Khaled Mesaal, a Hamasz palesztin szervezet politikai vezetője, de mindkét fél jelezte, folytatni kívánják a párbeszédet.

Megint bakizott
Újabb diplomáciai vihart kavart Ségolčne Royal francia elnökjelölt, amikor Québec önállósodása mellett emelt szót.