Házi leveskocka
Üzenjünk hadat az „E”-számoknak a következő házi leveskocka receptjével!
Hozzávalók: 2 szál sárgarépa,
1 kis darab zeller, 1 szál fehérrépa, 1 cikk zöldpaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1
kisebb fej hagyma fele, 1/4-1/4 csokor petrezselyem- és zellerzöld, esetleg 1
szeletke friss gyömbér, 2 dl olívaolaj, 1 teáskanál tengeri só, kevés őrölt
bors.
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd az összes
hozzávalót robotgépben apróra zúzzuk. A kész „pépet” jégkockatartókba töltjük,
és kifagyasztjuk.
Ha a leveskockák elkészültek, vegyük ki őket a fagyasztóból, és helyezzük a
zöldségpürével teli jégkockatartókat egy forró vízzel teli edénybe - óvatosan,
hogy el ne lepje - néhány másodpercig, így könnyen ki tudjuk emelni a
leveskockákat a jégkockatartóból. Készítsünk külön porciókat a leveskockákból -
1 darab megfelel 1 darab hagyományos leveskocka mennyiségének - egy csomagba
annyit tegyünk, amennyit egyszerre felhasználunk, végül helyezzük vissza őket a
fagyasztóba. (E. K.)