Vissza a tartalomjegyzékhez


A hét eseményei

Petárda a szájban
A fővárosban az átlagos napi 300 helyett 550 hívás érkezett a mentőkhöz Szilveszter éjjel. A mentőszolgálat szóvivője szerint egyetlen mentő több különböző helyre indult, és sorban vette fel a sérülteket. Győrfi Pál elmondta: a legtöbb sérült ittas volt, elesett vagy verekedés áldozata lett. Az országban összesen öt esetben okozott balesetet petárda, melyek közül az egyik egy szájban robbant fel.

Mégis mozog a Föld

A Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földmozgást észleltek vasárnap délután Budapest térségében, valamint Szolnok és Heves megyében. A Szilveszter napján történt földrengés tucatnyi helyen volt érzékelhető, és csaknem 600 bejelentés érkezett a hatóságokhoz megrepedezett falak és áramkimaradás miatt.

Tűz Leányfalun

Szombaton reggel életét vesztette Leányfalu polgármestere, amikor a Pest megyei település egyik házában tűz ütött ki - jelentette be Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A tűz oka eddig ismeretlen. A helységben elkezdődtek az időközi polgármester-választás előkészületei.

Készül a jelentés

Január végére készíti el jelentését a tavaly őszi fővárosi zavargások vizsgálatára felállított bizottság - írta közleményében a munkacsoport elnöke, Gönczöl Katalin. A november 6-án alakult, Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére felállított bizottság várhatóan február első napjaiban hozza majd nyilvánosságra jelentését.

Mindenki mást értett

Egyetértenek a parlamenti pártok a köztársasági elnök újévi beszédében megfogalmazott gondolatokkal. Nyakó István (MSZP) szerint közös felelősség, hogy a közbizalmat helyreállítsák a politikában, Szíjjártó Péter (Fidesz) pedig abban értett egyet az államfővel, hogy „nehéz év áll Magyarország előtt.”

Tovább cigányoznak

A Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik vezetője szerint „egymást követik azok az erőszakos jellegű bűncselekmények az országban, amelyek a cigány etnikumhoz köthetők”. Bíber József szerint több vidéki településen a roma etnikumhoz tartozó bűnözők terrorizálják a „civil lakosságot”.

Egymillió igény

Eddig több mint egymillió háztartásból érkezett gázártámogatással kapcsolatos kérelem, melyeknek 70 százalékánál ítélték meg a támogatást - jelentette be Danks Emese kormányszóvivő. Erre reagálva Szíjjártó Péter, a Fidesz szóvivője elmondta: le kellene szögezni, hogy nincs gázárkompenzáció, hiszen a „gázért mindenkinek többet kell fizetni”.

Dunába csúszott az autó

Nyomozást indított a rendőrség annak a két gyermeknek a szülei ellen, akik életüket vesztették egy Dunába csúszott autóban az újmohácsi révnél. Valószínűleg a jegyet váltó apa nem rögzítette rendesen a gépjárművet, amely így magától elindult, és a gyerekekkel együtt a vízbe süllyedt.