Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Családi üdülési csekk

Együtt pihen a család címmel szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok számára nyílik lehetőség arra, hogy pályázati úton kedvezményes üdülési csekket kapjanak. Egy 4 fős család 40 ezer forint befizetésével akár 120 ezer forintos csekkhez is hozzájuthat. 


Balatoni nyár. Együtt a család Fotó: Somorjai L.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) számára elküldött pályázat révén egy négytagú család - egy felnőtt három gyermekkel, vagy két felnőtt két gyermekkel - kedvezményesen vehet részt nyaraláson. A család felnőtt tagjai lehetnek szülők vagy nagyszülők. Szülők esetében az egyhavi átlagkereset személyenként nem haladhatja meg a bruttó 70 ezer forintot, nagyszülők esetében, ha annak egy havi ellátása személyenként nem haladja meg az 53 ezer forintot. A gyermekek 18 év alatti eltartott gyermekek lehetnek.
A támogatás összege egy felnőtt és három gyermek esetén összesen 100 ezer forint értékű üdülési csekk 20 ezer forint önrésszel, két felnőtt és két gyermek esetén összesen 120 ezer forint értékű üdülési csekk, 40 ezer forint önrész befizetésével. A kérelem benyújtásának határideje 2004. november 15. Pályázni kizárólag levélben, postai úton lehet. A MNÜA címe: 1519 Budapest Pf. 406.
Az üdülési csekk egy éven belül bármikor felhasználható belföldi üdülések alkalmával. Több mint kétezer elfogadóhelyen lehetőség van a csekket fizetési eszközként felhasználni. A csekkel névértéken lehet fizetni, az elfogadóhely nem számíthat fel kezelési költséget annak beszámításakor. Mivel a csekk értékéből nem adnak vissza, célszerű úgy felhasználni a különböző címleteket, hogy inkább rá kelljen fizetni, minthogy elvesszen a különbözet. A csekk névre szól, nem lehetséges az átruházása vagy az értékesítése.
Az üdülési csekk felhasználható a szálláshely által nyújtott szállásszolgáltatás és azzal összefüggésben igénybevett, az elfogadóhely által nyújtott egyéb szolgáltatás, mint például étkezés, gyógykezelés, sport, wellness, fitnesz stb. kifizetésére, illetve belföldi utazási irodai programok vásárlására. A pályázatot egy formanyomtatványon kell benyújtani, amely a címeken.)