Vissza a tartalomjegyzékhez


Beckham körül megint áll a bál

Alig cseng le egy botrány Anglia legnagyobb sztárjáról, máris újabb lehetőséget ad az újságíróknak arra, hogy foglalkozzanak vele. Az alany még mindig David Beckham, és sajnos a téma sem változik. 

Lugosi Zoltán


Beckham: Bocs, direkt volt! Fotó: Reuters

A legújabb történet szerint az angol focicsillag legfrissebb félrelépése, egy a felesége által látogatott szépségszalon vezetőjével történt. A már-már lassan hírnek sem számító hűtlenség vádja nem érte váratlanul a Beckham házaspárt, hisz fél éve ugyan-csak házasságtörésével foglalkozott a sajtó. A férj, csak úgy, mint akkor, most is tagad. 
Tavasszal megpróbálta eltusolni az ügyet, ám a mostani esetben inkább a bíróság útján igyekszik tisztára mosni magát a lassan a bulvárlapok elsőszámú kiszolgálójává előlépett játékos, akinek ártatlanságát felesége is hangoztatja. Mindketten alaptalannak tartják, vagy legalábbis úgy tűntetik fel a legújabb vádakat. „Belebetegedtünk és belefáradtunk az olyan emberekbe, akik családunk kárára próbálnak meg pénzhez jutni. A vádaskodások az utolsó szóig teljességgel alaptalanok, és már az ügyvédeinkre tartoznak” - nyilatkozták összhangban. 
Roberto Carlos, a Real Madridban focizó csapattárs is véleményt formált az eset kapcsán: „Nem lennék David helyében. Az ő élete számomra felér egy rémálommal. És azt sem tudnám elviselni, ha minden pillanatban lesifotósok lesnék a lépteimet.”
A sors fintora, hogy előbb az „oldalbordájával” kapcsolatos problémáit kezelte, most meg az Anglia-Wales vb-selejtezőn elszenvedett bordarepedését kell nem eltusolnia, hanem valósággal rendbe hozatnia a sztárnak. Persze többen mondhatják erre, hogy „nincsenek véletlenek”! A selejtezőre visszatérve, az angol csapatkapitány a bordatörését okozó Ben Thatchert választotta arra, hogy kaphasson egy sárga lapot. Így törleszteni is tudott, és azt is megoldotta, hogy egy korábbról beszedett sárga lapja miatti büntetés és a gyógyulás ideje egybeessen. Tehát egy húzással elintézte magának, hogy tiszta lappal folytathassa pár hét múlva, amit ekként kommentált a rafinált játékos: „Tudtam, hogy nagy a baj, de nem kértem cserét. Gondoltam, mivel korábbról volt már egy sárga lapom, most is beszedek egyet, hogy ha már úgyis kényszerpihenőn leszek, letölthessem az eltiltásomat is. Nos, sokan azt hiszik, nincs eszem, és buta vagyok. Ki kell ábrándítanom őket!”
A kényszerpihenő alatt az egyik lehetséges helyettesítője Shaun Wright-Phillips lehet. „Ha kezdenék, az olyan lenne, mint egy álom, de a csapatot a főnök állítja össze, nekem meg az a dolgom, hogy eddzek, és drukkoljak azért, hogy bekerüljek.” - nyilatkozta a középpályás, akinek a nevelőapja is nagyhírű labdarúgó volt.  Ian Wright a mai napig nagy köztiszteletnek örvend az egész világon, és nem mellesleg 185 góljával máig ő az Arsenal gólrekordere. A Highburyben nem is kezdődhet úgy mérkőzés, hogy a legendás színes bőrű játékos ne sétálna be a kezdőkörbe, ahol meghajolva köszönti a szurkolókat, akik felállva tapsolják a hajdani kedvencet. Természetesen nem a maga ünnepeltetése a fő cél, hanem a klub vezetőivel karöltve azon dolgoznak, hogy a futballt is eluraló rasszizmus ellen eképpen is tiltakozzanak.