Vissza a tartalomjegyzékhez


Eb-színfoltok

A Chelsea új szerzeménye Ferreira 

A portugál labdarúgó-válogatott tagja, Paulo Ferreira 13,2 millió fontért a Bajnokok Ligája-győztes FC Portótól az angol Chelseahez igazolt. 
Az összeget és a megállapodást kedden jelentették be a londoniak a tőzsdén, noha az átigazolást már hetek óta tényként kezelte a futballközvélemény. Az még nem dőlt el, hogy a védő milyen anyagi feltételeket fogad el. 
Paulo Ferreira megszerzése jelenti a Chelsea első nyári „fogását”, igaz, csak a játékosokra vonatkozóan, mert Claudio Ranieri vezetőedző utódját már korábban megtalálta Roman Abramovics klubtulajdonos, a szintén az FC Portótól érkező Jose Mourinho személyében. (MTI) 

Büntetés a himnusz kifütyüléséért

Azoknak a nemzeti labdarúgó-válogatottaknak a szövetségei, amelyeknek szurkolói kifütyülik az ellenfél himnuszát, pénzbüntetésre számíthatnak - jelentette be az UEFA.
William Gaillard, az európai futballszövetség szóvivője azután közölte mindezt, hogy az Európa-bajnokságon a vasárnapi portugál-spanyol mérkőzés előtt a hazai szimpatizánsok, a hétfői angol-horvát találkozót megelőzően pedig a horvát drukkerek viselkedtek sportszerűtlenül. „Ez olyan nemkívánatos jelenség, amely ellen az UEFA fellép” - tette hozzá Gaillard. (Origo)

Sáez nem mond le

Ińaki Sáez bejelentette, hogy esze ágában sincs lemondani a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. 
A közvélemény és az újságírók azt várták, hogy a szakember önként távozik az Európa-bajnokságról való kiesés után, ám Sáez leszögezte: „Szeretném folytatni a munkát. Úgy érzem, megfelelően fel tudnám készíteni a csapatot a 2006-os vb-re.” ()

Pelé is dicséri Rooneyt 

Pelé, a brazilok élő futball-legendája csatlakozott a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon remeklő Wayne Rooney rajongói klubjához. 
„Már most egyike az Eb legjobbjainak. Rendkívüli tehetség, aki egy napon a legnagyobbak közé emelkedhet” - mondta a háromszoros világbajnok. 
A kontinenstorna góllövőlistáját négy találattal vezető, 18 éves angol csatárért máris bejelentkezett Roman Abramovics, a Chelsea milliárdos tulajdonosa. Az orosz mágnás 76,2 millió eurót is hajlandó lenne fizetni az Evertonnál „csak” heti 13 ezer eurót kereső tinédzserért. (Index)