Vissza a tartalomjegyzékhez


Álomesküvő
Gera Zoltán és Tímea

Gera Zoltán, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya az elmúlt hétvége óta futballpálya közelében sem járt. A népszerű Fradi-csatár miatt mégsem kell aggódniuk a szurkolóknak, a hiányzás ugyanis igazolt, amint azt a képek is tanúsítják. A kétszeres bajnoki aranyérmes Gera Zoltán 2004. június 19-én délután a Hit Parkban esküdött örök hűséget menyasszonyának, Tímeának. A fiatal párt Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze adta össze. 

A Szent Pál Akadémia dísztermében kezdődő esküvőn mintegy háromszáz meghívott vett részt, köztük Gera Zoltán több sporttársa is, így ott volt a meghívottak között Lipcsei Péter, a Ferencváros csapatkapitánya és családja, valamint a nemrég a magyar állampolgárságot is elnyert válogatott csatár, Leandro de Almeida, de tiszteletét tette Gera Zoltán egykori felfedezője és közelmúltbeli edzője, Garami József is.

Az esküvő után a Hit Park Pálmaligetében egy vidám ünnepséggel köszöntötték a fiatal párt. Az ünnepség során fellépett számos ismert keresztény zenész és művész, köztük Balogh Ferenc és Pajor Tamás is, aki az itt olvasható - az ünnepi alkalomra írt - versével köszöntötte Geráékat. „Életem talán legboldogabb napja a mai, amelyre már régóta vártam Tímeával együtt. Feleségemet két és fél évvel ezelőtt a Hit Gyülekezetében láttam meg egy istentiszteleten, ahol ő a kórusban énekelt. Szerelem volt ez az első látásra, bár csupán egy év elteltével találkoztunk először, és ehhez kellett Németh Sándor atyai gondviselése, támogatása, bátorítása, ő segített abban, hogy egymásra találjunk” - nyilatkozta immár ifjú férjként Gera Zoltán, és hozzátette: „Akkortól kezdve egyre többet találkoztunk, és egy évvel ezelőtt el is jegyeztük egymást. Azóta vártuk mindketten a mai napot, amikor Isten színe előtt szövetséget köthettünk egymással. Számunkra a házasság intézménye szent dolog, ezért csak akkor döntöttünk a házasság mellett, amikor mindketten biztosak voltunk abban, hogy örökre össze kívánjuk kapcsolni sorsunkat. Előttem egyfajta csoda az, hogy ma itt tarthatok, és ilyen fiatalon ennyi mindent megkapok az Istentől, hiszen fiatalkoromban más irányba indultam el, és azt, ahol ma tartok, annak köszönhetem, hogy Jézus megváltoztatta az életemet. Köszönjük a sok jókívánságot, mely eljutott hozzánk ismeretlenektől, szurkolóktól, velünk szimpatizálóktól, és köszönjük az esküvőn megjelenteknek, hogy megtiszteltek bennünket, és velünk ünnepeltek.” (M. P.)