Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Széchenyivel egyszerűbb

Újabb lépéssel került közelebb a vállalkozásokhoz a Széchenyi-kártya. A napokban megkötött együttműködés révén július 1-jétől 1300 takarékszövetkezetnél is igényelhető a kedvező hitellehetőség.
A Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt. megállapodása szerint július 1-jétől 1300 takarékszövetkezet lép be a VOSZ tevékenységébe, kiszélesítve ezzel a vállalkozások számára nyújtandó szolgáltatásokat.


Kelendő kártya Fotó: MTI

A megállapodás szerint a VOSZ országos szinten 1500 települést fed le. 
Az együttműködés arra is lehetőséget nyit, hogy a vállalkozók szélesebb körben kapcsolódhatnak be az uniós pályázati rendszerbe, információt, felvilágosítást kérhetnek a törvényi szabályozásokról, erősödhet az érdekvédelmük. 
A kisvállalkozások körében kedvelt Széchenyi-kártya az eddigi bankok (OTP, Postabank, MKB) mellett a takarékszövetkezetekben is azonos feltételekkel igényelhető lesz. A kártya eddig is kedvelt pénzhez jutási lehetőség volt a kisvállalkozók számára. A hitelállomány az év végén elérte a 123 milliárd forintot. A kártyát a legalább egy éve működő, 30 napot meg nem haladó köztartozással rendelkező, maximum 250 főt foglalkoztató vállalkozás kérheti. Az igényelhető összeg 500 ezer, 1-2-3-4, illetve 5 millió forint lehet. A hitelkeretből a teljes összeg igénybe vehető, a visszatörlesztett összeget pedig a futamidőn belül ismét felhasználhatja. A futamidő egy év, a kamat pedig három százalék.