Vissza a tartalomjegyzékhez


Először Floridában a Stanley-kupa

„Még mindig nem hiszem el, milyen hamar sikerült ez az egész. Hogy három év alatt összejöjjön, az nem volt betervezve.”- mondta John Tortorella a hétfőn éjszaka Stanley-kupát nyert Tampa Bay Lightning trénere, akinek pont ennyi időre volt szüksége, hogy bajnokot csináljon a floridai gárdából. Érkezésekor a „villámok” már öt éve nem kerültek a rájátszás közelébe sem. Ehhez képest a New York Rangerstől elbocsátott szakember vezérletével hamar a csúcsra értek, és Tortorella is bizonyította egykori munkaadóinak, hogy elhamarkodott döntés volt őt lapátra tenni.


John Tortorella a sikeredző Fotó: Reuters

 „Amikor három éve ide kerültem, szedett-vedett társaság fogadott, önbizalomhiányban szenvedő, ugyanakkor tehetséges srácok. És tessék: megcsináltuk. Elhihetik, magam sem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan felérünk a csúcsra - úgyhogy nem tudok mást mondani, mint hogy hihetetlenül büszke vagyok a fiúkra. Elképesztő mennyiségű munkát végeztek el” - mondta a Tampa első bajnoki diadalát követően John Tortorella, a sikeredző. Külön említést érdemel a győztes alakulat csapatkapitánya, Dave Andreychuk is. A negyvenéves center 22 szezon és 1579 meccs lejátszását követően pályafutása során először emelhette magasba a hírneves trófeát. 
„Eltartott egy darabig, míg ide jutottam. Ne kérjék tőlem, hogy szavakba öntsem az érzéseimet, mert úgysem tudom. Ezer éve vártam erre a pillanatra, már azt hittem, sohasem jön el. Számtalan emlék jut most az eszembe, a rájátszás nélküli idényeim, aztán az első körös kiesések, no meg az elveszített főcsoportdöntők. De mindez már a múlté: bajnok lettem” - fejezte ki örömét a veterán játékos, aki korábban több csapattal is a siker közelében járt, de a csúcsra mégis a „villámokkal” jutott, akik Andreychuk 10. NHL-idényében alakultak meg. (V. J.)