Vissza a tartalomjegyzékhez


NBA: Mint a régi szép időkben

A bal oldali képen látható, sérülése miatt arcvédőben játszó Richard Hamilton vezetésével a Detroit Pistons kosárlabdacsapata az NBA Keleti főcsoport döntőjében 4:2-es összesítéssel bizonyult jobbnak az Indiana Pacers gárdájánál, így bejutott a sorozat nagydöntőjébe, ahol a Los Angeles Lakers lesz az ellenfele.

A kétszeres bajnok Detroit utoljára 1990-ben jutott fináléba, és akkor is éppen a mostani ellenfelével, a Los Angeles Lakersszel szemben sikerült megvédenie az egy évvel korábban megszerzett bajnoki címet. A két gárda addigra már zsinórban harmadszor találkozott a fináléban: első megméretésükkor még a Magic Johnson vezérelte Lakers bizonyult jobbnak, de aztán következtek a detroiti sikerek. 
A mostani Lakers, amely a Nyugati főcsoport fináléjának hatodik mérkőzésén 96:90-re verte a Minnesota Timberwolves együttesét, s 4:2-es összesítéssel bejutott a sorozat nagydöntőjébe, pazar sorozatot tudhat magáénak a Staples Centerben, Kobe Bryant (másik kép) és társai ugyanis a rájátszás során még nem buktak hazai pályán, azaz kilenc meccsből kilencet nyertek. 
A Lakers két veteránja, Karl Malone és Gary Payton, akik az idei szezonban kerültek az „angyalok városába”, első bajnoki címük megszerzéséért léphetnek majd a parkettre - akármilyen hihetetlen ugyanis, a sportág két megasztárja még sohasem nyert aranygyűrűt. A döntő első mérkőzése magyar idő szerint hétfő hajnalban kezdődik. (V. J.)