Vissza a tartalomjegyzékhez


Fogyókúrázók, figyelem

A felesleges kilók elleni harc új lendületet vehet a következő fogás elkészítésével. Mert a tapasztalat is egyértelműen amellett szól, a kemény munkának intenzív pihenés, az otthon melegének pár hetes elutazás, a gyakori baráti találkozóknak egy röpke távollét újra színt és lelkesedést adhat. Keressünk ezért olyan ételt, mely biztos élvezet és még biztosabb folytatása a tudatos fogyókúrának. Erre a legkézenfekvőbb, kissé magyaros húsétel, egy kövér liba. Ugye, sovány libát még nem ajánlott senki? A szárnyas tehát a célnak megfelel, már csak azt kell kiötleni, mi legyen a hozzá méltó, szintén magyaros köret. Keresve sem találunk jobbat a következőnél: zsírjára lesütött libamellszeletek káposztás cvekedlivel. 

Miután bátorságot vettünk, vegyünk két liba- vagy kacsamellet is bőröstül, 1 kg fejes káposztát - igen tetszetősek az ideiek -, fél kg kockatésztát, sót és borsot. Miközben sós vízben kifőzzük a tésztát, az egy nappal előre hideg, sós vízbe áztatott libamelleket vágjuk félbe középen, majd szeleteljük 1 cm-es csíkokra. Egy nagy lábasban süssük jól ki a szeleteket sóval, borssal, majd a húst szedjük ki és tegyük félre. A lereszelt káposztát, miután lesóztuk, állni hagytuk és kicsavartuk, dinszteljük meg a hús zsiradékán. Magyarul, jó szokásunkhoz híven készítsünk így egy nagy adag káposztás tésztát. A félretett húsokat keverjük a tésztába. Tálaláskor részesítsük előnyben az asztaltársaság fogyózó tagjait, hogy elérjük a fent kitűzött célt: ők azért, mert ettek belőle, mások azért, mert nem jutott nekik, de mindenki fogyókúrázzon! (mn)