Vissza a tartalomjegyzékhez

Király Sándor
Tüsszentés kizárva

A németországi Tüv-csoport allergia ellen tesztelt beltér védjegyet adományozott a Ford Focus C-MAX-nek. Ez a legelső alkalom, hogy egy független szakértő tanúsítja, hogy egy autó belseje kizárólag olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a lehető legalacsonyabb szintre csökkentik a különféle allergiák kockázatát.

Minden olyan komponenst, amely hosszabb ideig érintkezik a bőrfelülettel, mint például az üléshuzatok, a gumiszőnyegek vagy a biztonsági övek, bőrgyógyászati szempontból is megvizsgáltak. A Ford C-MAX kifejlesztésének időszakában következetesen tartózkodtak olyan anyagok kiválasztásától (például nikkel), melyek allergiás reakciókat válthatnak ki az arra érzékeny emberekben. Emellett a nagy teljesítményű légszűrők hatékonyan akadályozzák meg, hogy a pollenek - amelyektől különösen az asztmás betegségben szenvedők tartanak - bekerüljenek az utastérbe. A Tüv-bizonyítvány ugyanakkor azok számára is hasznos útmutatóul szolgálhat, akik nem allergiásak, mivel a vizsgálatoknak fontos részét képezte az utastér levegőjének minősége, a formaldehidek, a fenolok vagy az oldószerek koncentrációjának mérése. 

A Ford a már most is piacon lévő autók esetében is meg fogja változtatni a beltér anyagait, annak érdekében, hogy azok is megkaphassák a Tüv minőségi bizonyítványát. Aki szeretne közelebbről is megismerkedni a Ford új egyterűjével, az a 260-5050-es telefonszámon jelentkezhet tesztvezetésre, melyet a Petrányi autószalonban a május 22-23-ai hétvégén nyílt nap keretében tartanak.