Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
Szétrobbanhat a galaktika

A Real Madrid a Bajnokok Ligája-búcsú és a spanyol kupa fináléjának elbukása után már a bajnokságban is csak a második helyen áll a Valencia mögött. Az Osasuna ellen otthon elvesztett bajnokit követően a jelenlegi elnök, Florentio Perez bejelentette: nagy a lehetősége annak, hogy nem pályázza meg újabb négy évre a posztot. A 2000 óta irányító Perez egyesületen belüli ellenzéke máris előállt a lehetséges utóddal a harmincöt éves Enrique Sobrino személyében. A futballban eddig ismeretlen vállalkozó, aki tíz éve pártoló tagja a klubnak, megválasztása esetén a csapat sztárjainak megtizedelésére készül. 


Ha Sobrino lesz az elnök, akkor Ronaldinho érkezését ígéri, Figóéknak viszont távozniuk kell Fotó: Reuters

Sobrino egyértelműen jelezte első nyilatkozataiban, hogy ha nyáron elfoglalná az elnöki széket, akkor véget vetne a „galaktikusok” időszakának. Szerinte a királyi gárda legnagyobbjai ugyanis mélyen a tudásuk alatt teljesítenek, ezért eladná David Beckhamet, Luis Figót és Roberto Carlost. 
Beckhamről igen kritikusan nyilatkozott, sőt kijelentette, hogy nem marasztalná az angolt, és meghallgatná az érdeklődő csapatok ajánlatait. A leendő presidente úgy érzi, hogy a középpályás magánéletével - aki túl sok időt tölt Madridtól távol - többet foglalkoznak, mint a pályán nyújtott teljesítményével. 
Érdekes, hogy hajdanában a játékos korábbi edzője, Sir Alex Ferguson is ugyanezt kifogásolta még a manchesteri időkben. Becks akkoriban ugyanis Londonból ingázott az észak-angliai városba, hogy minél többet együtt lehessen feleségével, Victoria Adamsszel. 
A házasságtörési ügyei miatt az utóbbi időben a sajtóban folyamatosan szereplő Beckham egyébként hosszas tagadás után beismerő vallomást tett a feleségének. A News of the World értesülése szerint a szupersztár néhány nappal ezelőtt felhívta nejét, a Spice Girls volt énekesét, és bevallotta neki, hogy valóban viszonya volt a huszonhat éves Rebecca Loosszal. 
A holland hölgy mindent kitálalt viszonyukról a lapnak, majd az egyik brit tévének is. A férje ártatlanságában bízó Victoria, aki eddig perrel fenyegette a „vádaskodókat”, a vallomás után elköltözött hitvesétől. 
Sobrino Roberto Carlost sem marasztalná, szerinte a brazil balhátvéd rosszul gondolkozik, ha élete szerződésének megkötésére számít Madridban. 
A Bajnokok Ligájában szereplő Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics viszont máris reagált az eseményekre: Carlost és Beckhamet is Londonba szerződtetné. A The Sunday Times összeállítása alapján 7,5 milliárd fontos (mintegy 76 ezer milliárd forintos) vagyonával a szigetország leggazdagabb embereként elismert orosz olajmágnás Beckhamért például rekordösszegű 25 millió fontos ajánlatot tett.
A három játékos pótlására máris kész tervvel rendelkezik Sobrino, hasonló kaliberű megasztárok érkezését ígérve. Első számú kiszemeltje az ősi rivális Barcelona brazil zsenije, Ronaldinho. Ha az üzlet létrejönne, akkor érdekes helyzet állna elő. Négy évvel ezelőtt ugyanis a jelenlegi Real-elnök is hasonlóan cselekedett megválasztása után. Perez akkor Luis Figót csábította el a katalánoktól, a mai napig is érik támadások emiatt. Lehetséges utódja is így járhat, ám ő egyelőre nem törődik ezzel, és magabiztosan készül a közelgő választásokra.