Vissza a tartalomjegyzékhez


Bulgária feljövőben

Interjú ifj. Kenessey Gáborral, az Eurotours AIR Utazási Iroda igazgatójával.

- Idén ünnepli az Eurotours tizenötödik születésnapját, ami egy százszázalékosan magyar tulajdonban lévő utazási irodánál nem mindennapi dolog. Önök piacvezetőnek számítanak a szakmában, megkérdezhetem, hogy mi a titkuk? Hiszen nagy port kavart az elmúlt évek során csődbe ment irodák botránya.
- A rendszerváltás hajnalán elsősorban az újonnan nyíló bevásárlóturizmusra építettünk bécsi és isztambuli kirándulások szervezésével, később görög és olasz nyaralóprogramokat kínáltunk. Az addig kevéssé ismert „nagyvilág” kapujának megnyílásával a magyar emberek igényei is változtak, ezért tovább bővítettük kínálatunkat. A kilencvenes évek közepére Magyarország egyik legnagyobb kiutaztatójává váltunk. Mára tizennégy saját irodánk és háromszáz partnerirodánk működik szerte az egész országban. A megváltozott piaci viszonyok és a rossz tapasztalatok mindig is a biztonságos üzemeltetésre sarkalltak bennünket, ezért a minőségi kínálatot a mennyiségi növekedés elé helyeztük. 
- Tavaly beszámoltunk arról, hogy kínálatukat egy régi kedvenccel, Bulgáriával bővítették, ami talán kockázatosnak is tűnt. Hogyan váltak be a számításaik? 
- A várakozásainkat felülmúlták a számok, tavaly közel kétezer turistát utaztattunk Bulgáriába, amely kezdő évben nagyon szép eredmény. A tavalyi autóbuszos és egyéni utazás mellett a 2004-es esztendőben már repülővel is kínáljuk a bolgár tengerpart legszebb nyaralóhelyeit. Bár a szállásárak megközelítik az átlagos európai szintet, a nyaralóhelyeken az élet még mindig legalább a felébe kerül, mint akár nálunk. (E. J.)