Vissza a tartalomjegyzékhez


Kakával a Milan remek vásárt csinált

Ricardo Izecson Dos Santos Leite, azaz Kaká, az AC Milan brazil világbajnoka a Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében két mesteri találattal járult hozzá a spanyol Deportivo La Coruna elleni 4-1-es győzelemhez. A Sao Paolo FC huszonkettedik évében járó egykori játékosa a múlt nyáron költözött Milánóba, és mára egyike lett az olasz bajnokság legragyogóbb sztárjainak. Az alábbiakban a Milan hivatalos weboldalán megjelent interjú fordítását közöljük.


Kaká: „Mindent Istennek köszönhetek.” Fotó: Reuters

- Mi a véleményed arról, hogy már most a francia legendához, Michel Platinihez hasonlítanak? 
- Számomra hízelgő az összehasonlítás, bár ez nagyon nagy felelősség - én még nem érzem magamat az ő szintjén. Platini nagyban hozzájárult a futballtörténelemhez, az én karrierem pedig még csak most kezdődik. Úgy gondolom, hogy hasonló a játékstílusunk, de nekem még nagyon sokat kell fejlődnöm.
- Az első hónapokban igazi küzdelmet kellett folytatnod, hogy a pályán tudj maradni. Amíg magánemberként nagyon szerény ember vagy, a pályán nyújtott teljesítményed minden, csak nem szerény. 
- Nagyon sok törekvésemet, célomat Istennek köszönhetően tudtam elérni az életemben, és hiszem, hogy még többet is el tudok érni. Jelenlegi álmom, hogy bajnokként fejezhessem be a szezont a Milannal. Remélem, hogy győzni tudunk majd az olasz bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.
- Edződ, Carlo Ancelotti szerint félelmetes a jelenléted a Serie A-ban, folyamatosan szerzed a gólokat, és alaposan megkevered az ellenfelek védelmét. A Bajnokok Ligájában mutatott játékod pedig egyenesen tűzbe hozta a szurkolókat.
- Már Brazíliában folyamatosan követtem az olasz és a spanyol bajnokság eseményeit, de a Bajnokok Ligájának világméretű a nézőközönsége. Egy álom benne játszani. Nagy a várakozás, a reménykedés 
a Milan háza táján, hogy a múlt évi győzelmét idén ismét sikerüljön megismételni.
- Ancelotti bízik benned, és engedi, hogy a saját játékodat tudd játszani. Ez a bizalom mit jelent számodra?
- Ismert játékos voltam Brazíliában, ám ismeretlen voltam Európában. Amint megérkeztem, az edző játéklehetőséget adott nekem, és én éltem a lehetőséggel. Bízott bennem, támogatott, ezért sokat köszönhetek neki. A mai napig különleges bánásmódban részesít engem.
- Brazíliában fél évig együtt futballoztál az egykori Milan-játékossal, Leonardóval.
- Leonardo gyakran mondta, hogy a Milan egy nagyon jó csapat. Mesélt az itt folyó munkáról, és mindarról, amit elértek. Szóval tudtam, hogy ez egy nagyszerű európai klub. Amikor a Milan bejelentkezett értem, addigra már megerősödött bennem az érzés, hogy ide igazolhassak. Nagyon boldog vagyok, hogy ez megvalósult, és hogy ma már itt szerepelhetek.
(Az interjút fordította: Balogh Norbert)