Vissza a tartalomjegyzékhez


Montoya Schumacher trónjára tör

A 2004-es szezont megelőzően a Williams-BMW-csapat pilótája, Juan-Pablo Montoya nagyon motivált, s utolsó évében a grove-i csapattal arra készül, hogy megszerezze a világbajnoki címet. A kolumbiai pilóta biztos benne, hogy az FW26-os megállja a helyét a várhatóan kemény küzdelemben. 


Montoya hiszi, hogy az új Williams-BMW-vel világbajnok lehet Fotó: DPPI

Montoya számára a 2003-as Forma-1-es világbajnoki címért folyó küzdelem Indianapolisban ért véget. Most, hogy az USA Nagydíj már távoli emlékként él, a kolumbiai pilóta eltökélten várja a szezont, amelyben arra készül, hogy elhódítsa az egyéni világbajnoki trófeát: „A tavalyi évvel ellentétben a Williams-BMW idei modelljével, az FW26-ossal már az első naptól fogva jó esélyekkel szállhatunk versenybe. Nagyszerű az autónk, és a többiekhez hasonlóan büszke vagyok rá, mert nagyon keményen dolgoztunk a Williamsnél” - nyilatkozta a legutóbbi vb harmadik helyezettje. 
Kedden Imolában az angol-német istálló megkezdte utolsó tesztjét, majd ezután csomagol, és útnak indul Melbourne felé, az Ausztrál Nagydíj színhelyére. A pilóták azon lesznek, hogy a legtöbb kört lefussák annak érdekében, hogy a debütálásra a lehető legjobban felkészítsék az FW26-osokat. Itt is a beállításokon és a Michelin számára való adatgyűjtésen lesz a hangsúly. Kevesebb mint két héten belül a teljes csomag, vagyis az FW26-os, a BMW P84-es motor és az abroncsok már végső próbájukon vesznek majd részt a távoli kontinensen. Az élvonalbeli csapatok nagyon meggyőző köröket mentek a téli tesztek során, így a rajongók biztosak lehetnek benne, hogy nagyon szoros küzdelem fog kialakulni a 2004-es világbajnoki címekért. (Forrás: Amber PR)