Vissza a tartalomjegyzékhez


Csak egy dal

Egy holland város hatósága most ingyen bocsát parkolóhelyet azon autósok számára, akik vállalják, hogy cserébe elénekelnek egy dalt egy, a közelben felállított színpadon. Leidenben most zajlik a minden évben megrendezésre kerülő zenei fesztivál, és az odalátogató érdeklődők így az ingyenes parkolóban hagyhatják járművüket. 

Az ezerkétszáz férőhelyes parkoló igazgatója megígérte, hogy nem lesznek túl kritikusak az éneklést vállaló autósokkal szemben. „Aki a parkolóházat választja, azt a járműtől való távozás után megkeresi majd egy riporter, és meg fogja kérdezni az illetőtől, hogy vállal-e egy ingyenes fellépést a közeli buszmegállónál felállított színpadon. Az előadók választhatnak akár áriát vagy egy mai popszámot is. A követelmény az, hogy a kiválasztott darabot az előadó végigénekelje, nem elég csak néhány sor. 
A rendezők sok kórust várnak a fesztiválra, akiknek természetesen nem fog nehézséget okozni ez a felkérés. A többiek pedig elnéző bánásmódban fognak részesülni. (Ananova - Meleg Viktória)