Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
Duplázást várnak a Fradi szurkolói

Mint ismeretes, a Ferencváros vezetősége karácsonyi ajándékként a labdarúgócsapatnál edzőcserét hajtott végre. Az egyesületnél történt tulajdonosváltás óta várható volt, hogy a szakmai munka irányítása is új kezekbe kerül. Ennek ellenére mégis meglepést okozott a bejelentés, hogy Garami József mesteredző helyett januártól a klub egykori játékosa, Pintér Attila készíti fel a huszonnégyszeres bajnokcsapatot.


Mint a régi szép időkben. Pintér Attila és pályaedzője, Keller József együtt a Fradi sikeréért Fotó: MTI

Kovács Ádám, a Celladam Rt. tulajdonosa többször kifejtette, hogy feladatának tekinti a Fradihoz kötődő játékosok, szakemberek visszatérését az egyesülethez. Az üzletember szerint ez lehet a záloga, hogy az Üllői úti stadion lelátói újra megteljenek szurkolókkal. Ezen célkitűzés első lépéseként menesztették Garamit, aki még a Várszegi Gábor vezette Fotex szerepvállalása idején lett a zöld-fehérek szakvezetője.
Az edzőbizottság elnökeként is tevékenykedő Garami a magyar labdarúgás egyik legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező trénere. 498 mérkőzésen irányította mindenkori csapatait, és 1987-ben megbízott szövetségi kapitánya volt a válogatottnak. Négy alkalommal nyert Magyar-kupát, legnagyobb sikerét az MTK mestereként érte el, amikor is bajnokságot nyert a kék-fehérekkel 1997-ben. A Ferencváros is szép eredményeket ért el, irányításával a gárda két bajnoki ezüstérmet és egy kupagyőzelmet szerzett. A május harmincadikai botrány következményeként levont hat pont az oka, hogy a Fradi jelenleg csak a negyedik helyen telel a tabellán. A folytatásban azonban már Pintér Attilára vár a feladat, hogy a gárdát a klub hírnevéhez méltó eredményekre vezesse.
A fiatal szakember hat és fél évig játszott zöld-fehér szerelésben, de pályafutása során megfordult a belga Beerschot és a szlovák Dunajska Streda csapatainál is. Edzői karrierje a Sárvár FC-nél indult, majd a Celldömölk és a Pápa kispadja következett. Az idei szezont már a Matáv Sopron trénereként kezdte, amely az ősz során többek között a bajnok MTK és az Újpest legyőzésével hívta fel magára a figyelmet. Pintér többször is nyilatkozta, nagy álma, hogy a Ferencváros szakvezetője legyen. December huszonharmadikán az álom megvalósult. Helyzete azonban cseppet sem irigylésre méltó, hiszen köztudomású, hogy az ország legnépszerűbb egyletének szurkolói mindenkor győzelmet várnak kedvenceiktől.
A sajtóban és az interneten is jelentek meg olyan vélemények, melyek szerint Pintér kinevezése elhamarkodott döntés volt, mert eddigi eredményei alapján még nem érett meg erre az embert próbáló feladatra.
Hétfőn a Ferencváros elkezdte a felkészülést a tavaszi idényre, lapunknak a klub két válogatott játékosa is elmondta véleményét a változásokról és az első edzések tapasztalatait.
A sérülése után visszatérni készülő kiváló hátvéd, Gyepes Gábor a következőket mondta: „A mai világban már teljesen megszokott dolog, hogy egy edzőt elbocsátanak az állásából. Én személy szerint nagyon jól kijöttem Józsi bácsival. mindig megtettem a pályán, amit kért tőlem. Az új edző, Pintér Attila ambíciózus ember, kemény edzéseket vezényelt. Már most látható, hogy mindent elkövet majd a sikeres szereplésért. Irányításával megszerezhetjük a bajnoki címet. Mondom ezt a hat pont levonása ellenére is, mert ha mindenki teszi a dolgát, akkor ez nem lesz majd probléma.”
„Mindenképpen meglepetés volt az edzőcsere - nyilatkozta a csapat legjobb támadójának választott közönség kedvenc, Gera Zoltán. - Senki sem számított erre a csapatban, mivel Garami mestert mindenki remek szakembernek tartotta. A váltásra feltehetőleg a bajnoki cím elvesztése lehet az ok. Pintér Attiláról az első edzések alapján csak pozitív dolgokat mondhatok. Látszik rajta, hogy felkészült edző, aki támadóbb szellemű csapat kialakítására törekszik. Bízom benne, hogy teljesítményemmel én is segíteni tudom a munkáját. Fontos, hogy tavasszal jól szerepeljen a csapat, mert akkor biztos, hogy megnyerjük a bajnokságot. ”
Nemcsak a játékosok, hanem a drukkerek is optimistán látják a jövőt. Az honlapon lévő szavazás állása szerint a szurkolók hatvan százaléka látja úgy, hogy az új edzővel a franzstadtiak a bajnokság mellett a Magyar-kupában is diadalmaskodni fognak.