Vissza a tartalomjegyzékhez


Ínyenc kacsamájrizottó

Előző este hűtőszekrénybe tesszük a két darab tejben ázó, közepes nagyságú, egész kacsamájat. Másnap két megtisztított és apróra vágott hagymát egy evőkanál kacsazsíron üvegesre fonnyasztunk, rádobunk nyolc darab, kis kockákra vágott húsos paprikát. Együtt pirítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a rizst. Sózzuk, borsozzuk, és beleteszünk egy gerezd pépesített fokhagymát. Ráöntünk 4 dl forró vizet, és kis lángon, gyakori keverés mellett majdnem puhára pároljuk. Egy újabb evőkanál kacsazsíron lepirítjuk a leszűrt, kis kockákra vágott májat, a rizsbe keverjük, és kevés forró vizet öntünk hozzá, hogy épp csak nedves legyen az étel, de az alján ne gyűljön össze folyadék. Fedő alatt, egész kis lángon 5-6 percig pároljuk. Akkor jó, ha majdnem száraz. Villával felkeverjük, reszelt sajtot szórunk rá, és fűszeres paradicsommártást kínálunk hozzá.
()