Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Majomparádé

Hatszáz majom örülhetett a minap Thaiföldön annak a bankettnek, amit a hálás városi vezetők speciálisan nekik rendeztek. Az öt méter magas és négy méter széles gyümölcsrakást Lopburi városának főterén halmozták fel, hogy aztán a majmok mind bekebelezhessék. A városban szelídítetlen makákók százai vonzzák a turisták tömegeit. A rendezvény napján egy tizenkét méter hosszú, banánnal, szeletelt zöldségekkel, dióval, kekszekkel és gyümölcsökkel vastagon borított asztalról lakomázhattak az állatok. Az ételek és a dekoráció több mint 400 000 bath-ba (kb. 2 222 500 Ft) került Yongyuth Kijwattananuson vendéglőtulajdonosnak. (Ananova)


Potter negatív hatása

A Harry Potter történetek károsak lehetnek a kisgyerekekre, hívta fel a figyelmet egy német konzervatív politikus. „A film okkultizmussal és fekete mágiával foglalkozik, és nem hiszem, hogy ez megfelelő téma lenne egy tíz éven alulinak” - nyilatkozta Benno Zierer, a Keresztény-Szocialista Unió képviselője. „Nem tündérmeséről van szó, és negatív hatással lehet az ifjak fejlődésére.” A Bavaria déli, katolikus régiójából származó Zierer különösen azt fájlalja, hogy a kicsik lefelé fordított kereszteket látnak, mivel egy hatéves nem fogja tudni, mi a valóság. A Harry Potter és a bölcsek köve című film a múlt héten indult útjára. Csak az USA-ban és Kanadában egy hétvége alatt 90,3 millió dollárt hozott. Ulrich Dehn, a német evangélikus egyház politikai testületének tagja viszont nem fél attól, hogy rossz hatás érné a gyerekeket, szerinte Harry Potter olyan hős, aki a jóért küzd. (Reuters)


Befektetés karácsonyra

Egyre több amerikai szülő inkább pénzt fektet be gyermeke számára karácsonykor, mint hogy drága ajándékokat vegyen - derül ki egy új jelentésből. Az Association of Investment Trust Companies tapasztalatai szerint a szülőknek kevesebb mint fele gondolja úgy, hogy gyermeke túl sok karácsonyi ajándékot kap. Első helyen a játékok szerepelnek, ezt követik a ruhaneműk. A negyedik leggyakoribb ajándék a pénz. Míg a gyerekek többsége a karácsonyi pénzt játékokra és ruhára szándékozik költeni, addig 38 százalékuk el szeretné tenni. „A szülők és nagyszülők természetesen biztosak akarnak lenni abban, hogy örömet szereznek a gyerekeknek. Hatalmas összegeket költenek el ilyenkor, mégis sokszor az ajándék felbontása után az új játék feledésbe is merül pár nap vagy hét elteltével” - nyilatkozta Annabel Brodie-Smith, a Szövetség kommunikációs igazgatója. (Ananova)