Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Defektet kaphat a Defend

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést kedden két szocialista képviselő a BRFK-n a Magyar Posta Rt. Defend Kft.-ben történő tulajdonszerzése miatt. A Juhász Ferenc és Molnár Gyula képviselők által szignált feljelentés szerint a postának a Defend Kft.-vel kötött szerződései, illetve tulajdonszerződései minden esetben előnytelenek voltak. 


Molnár Gyula bejelenti, hogy feljelentést tett Fotó: MTI

Szerintük a posta nem törekedett arra, hogy tulajdonosként a kft.-t konszolidálja. A feljelentésben leírtak szerint a különböző kölcsönök neki félmilliárd forintos vagyoni hátrányt okoztak. Az országgyűlési képviselők beadványa szerint ezek a különösen nagy vagy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette alapos gyanújaként minősíthetők. Molnár Gyula a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az üggyel kapcsolatos kérdéseikre nem kaptak választ, ezért úgy döntöttek: nem várnak tovább, hanem megteszik feljelentésüket. 
„A nyomozóhatóság megvizsgálja a feljelentésben leírtakat, majd dönt arról, hogy elrendeli vagy megtagadja a nyomozást, illetve, hogy van-e szükség feljelentéskiegészítés keretében további dokumentumokra” - nyilatkozta az MTI érdeklődésére Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője. A Népszabadság információi szerint a Defend olyan boszniai céggel társult, amelynek tulajdonosát háborús bűncselekményekkel gyanúsítják. Földi László, a Defend ügyvezetője a TV2 Jó estét Magyarország műsorában cáfolta az ellene és a cég ellen megfogalmazott vádakat.