Vissza a tartalomjegyzékhez

Kovács Tamás
Megint dühbe jövünk

Hétvégén került sor a vízilabda OB-I. 4. fordulójára, amely a 103 találattal az idény eddigi legtermékenyebb körének bizonyult. A legizgalmasabb mérkőzés kétségtelenül a Szőnyi úton a BVSC Brendon-FTC összecsapása volt, míg a legtöbb gól (23) a Tatabánya-Szolnok mérkőzésén született. 

A BVSC-ben tavasz óta először játszott Szécsi Zoltán olimpiai bajnok kapusunk, aki fergeteges teljesítménynyel mutatkozott be, hiszen az ellenfél tíz emberelőnyös helyzetéből is csupán két alkalommal volt képes bevenni kapuját. A zöld-fehéreknél ezúttal hiába védett a jugoszláv idegenlégiós veterán, Sostar, a vasutasok tinédzser támadói „pimasz” módon bombázták a hálóját. A felettébb izgalmas, magas színvonalú mérkőzés, a vízi csatán kívül is szolgált kellő látványossággal. Gerendás György, a BVSC edzője, aki temperamentumához híven ismét magas hőfokon égett a mérkőzés alatt, az utolsó negyedben, csapata 6-5-ös vezetésénél, játékosuk kiállítását követően hevesen reklamált a szerinte jogtalan bírói ítélet miatt. Az edző felháborodását a bírók piros lappal honorálták, miután a kispadról kiküldött tréner még inkább begorombult és dühének először egy Brendon reklámtranszparens, majd azt követően egy ruhafogas esett áldozatul. Az incidens mindenesetre nem a hazaiakat, hanem a vendégeket zavarta meg, olyannyira, hogy a zöld-fehérek még az emberelőnyös helyzeteiket sem tudták kihasználni, miközben Gerendás csapata még három találatot értékesített a befejezésig, 9-5 re alakítva a végeredményt. Gerendás túlfűtöttsége egyébként nem új keletű, hiszen az edző 96 óta minden évben piros lappal kényszerült távozásra a kispadról a zöld-fehérek vendégszereplésénél. 
A negyedik fordulót követően egyedül a két nagyágyú, a Domino-Honvéd és a Vasas csapata áll veretlenül a tabellán. Nem csoda tehát, hogy nagy várakozás előzi meg kettőjük november negyedikei ütközetét.