Vissza a tartalomjegyzékhez


Megújult lapformátum

Engedjék meg, hogy elismerésemet fejezzem ki a Hetek megújult külseje kapcsán. Gusztusos az újság megjelenése, könnyebben olvashatóvá vált, és mintha tartalmában is jelentős pozitív változás állt volna be: az általam - eddig - nem túlságosan olvasott színes rovat is kifejezetten szórakoztató! És sorolhatnám a kedvenc szerzőket… 

Amiért most tollat ragadtam, az az, hogy kifejezzem örömömet a Doszpot Péterrel készült interjú miatt. Más médiumokon keresztül nem nagyon volt lehetőségem tájékozódni a sztorija felől, de nagyon érdekelt. Itt fogalmaznék meg egy hiányérzetet: Hack Péter képviselő bejelentéséről, miszerint nem indul a jövő évi választásokon, egy meglehetősen rövid hírt lehetett olvasni korábban az újságban. Szívesen olvasnék egy vele készült interjút döntése hátteréről és arról, hogyan éli meg a mai politikai klímát, hogyan látja a jövőt.
üdvözlettel:
Gedeon Rocher, Budapes


Nagyon nagy merészség, és gondolom sok előkészítés előzte meg az újság tipográfiájának megváltoztatását. Nekem nagyon tetszik az új forma, na és a régi tartalom. Keveslem benne a kultúrát, sok benne a kétes hitelű szórakoztató információ (itt a külföldi, „érdekes” hírekre gondolok). Számomra az igényesség fontosabb, mint a szórakoztatás. 
Persze legyen benne minden mértékkel, de a harmónián és az összképen lehetne még változtatni. Persze min nem… 
Sok sikert kívánok:
P. M. 


Nekem nagyon tetszik a Hetek „új ruhája”. Mivel kartográfus vagyok, ismerem a betűtípusokat is, és nagyon jónak tartom az új kiválasztást. Igen esztétikusra sikerült. Legalábbis ez a stílus közel áll hozzám. Jól látható, jól olvasható, és a színek sem harsányak. Mint kartográfus a térképeket, ábrákat hiányolom az újságból. Csak néha szokott megjelenni, de azok sem mindig túl sikeresek. Erre azért is lenne szükség, mert az emberek térképismerete enyhén szólva gyatra. Ezt azért merem mondani, mert az MTA Földrajztudományi Kutató Intézetében dolgozom, és a munkatársaim készítenek ilyen irányú felméréseket. Ezt egyébként nem csak az újságból hiányolom; a tévé képernyőjén is ott lehetne a háttérben a földrajzi elhelyezkedés. Még egy földrajzos fejében is a távolabb eső országok - pláne amelyek eddig nem szerepeltek középpontban - elhelyezése némi gondot okoz. További sikereket és az eladott példányok számának növekedését kívánom!
Kaiser Miklósné, Budapest