Vissza a tartalomjegyzékhez

Kovács Tamás
Megdőlt Hingis trónja

Jennifer Capriati idei fantasztikus visszatérését követően a héten átvette a vezetést a WTA-világranglistán Martina Hingistől, aki bokasérülése miatt feladni kényszerült utolsó meccsét Devenport ellen a filderstadti elődöntőben. Hingis, miután megműtötték a bokáját, idén végleg elbúcsúzhat a játéktól, s egyben a világelsőségtől is. 


Jennifer Capriati, az új világelső Fotó: Reuters

Anna Kurnyikova kilenc hónapos lábsérülés miatti távollét után kezdte el ismét a játékot, igencsak gyenge formában. Eddigi mérlege öt, zsinórban elvesztett mérkőzés, melyek közül legutóbb a dél- afrikai Amanda Coetzertől kapott ki a zürichi tornán. Kurnyikova azonban, ha nem is játékával, de egyéb sztorikkal fenntartja a publikum érdeklődését. Váratlanul faképnél hagyta jégkorongsztár vőlegényét, akinek túlzott féltékenysége - indoklása szerint - hátráltatta őt karrierjében. Az időközben felröppent hírt pedig - miszerint szerepet vállalna a következő Bond-filmben - cáfolta. A világranglistán a férfiaknál is inog a léc, miután a világelső Gustavo Kuerten a stuttgarti tornán, már az első fordulóban kiesett a belorusz Max Mirnyivel szemben. A tornán indult egyébként a világranglista második Agassi és a harmadik, US Open-győztes és azóta veretlen Lleyton Hewitt is, akik számára megnyílt a lehetőség a ranglistavezetés átvételére.
Mandula Petra hétvégi nagyszerű poitiers-i szereplését követően a magyar lányok eddig várakozáson alul teljesítettek a pozsonyi WTA-tornán. Kapros Anikónak nem sikerült a selejtezőből a főtáblára kerülnie, Kuti Kis Rita (79. a világranglistán) és Gubacsi Zsófia (114.) pedig az első fordulóban elvéreztek. Ezek után egyedül Mandula Petra (59.) maradt versenyben, ő lapzártánkkor a 3. helyen kiemelt olasz Shiavoneval (35.) kezd. Petra egyébként a poitiersi tornagyőzelmét követően pályafutása során először került a legjobb 60 közé.