Vissza a tartalomjegyzékhez

Molnár Bence
Pofon a Fradinak

Múlt héten a Győri ETO volt a Ferencváros vendége az Üllői úton. A mérkőzést 3-1-re a hazaiak nyerték, ám a meccs nem a játék miatt maradt emlékezetes. A második félidő közepén a hazai szurkolók között verekedés tört ki a 12-es szektorban, ahol egy ázsiai származású fiatal fiút azért vertek meg, mert Fradi-mezt vett fel, és ki mert menni kedvenc csapatának szurkolni. Hasonló eset legutóbb két évvel ezelőtt történt, akkor egy idős urat egy „kopasz szekrény” vágott képen.

A Ferencváros Szurkoló Szövetség közleményt adott ki az incidens kapcsán: „Az FSzSz az erőszak minden formáját elítéli. A szövetség lehetőségeihez mérten igyekszik minden támogatást és segítséget megadni ahhoz, hogy a nézők biztonságosan és nyugodt körülmények között élvezhessék együtt a Ferencváros sikereit a stadionban.”
Néhány idősebb drukker perrel fenyegetőzött. Szeiler József, a Ferencváros Kft. ügyvezetője megígérte, hogy kivizsgálják az esetet. A vizsgálat hétfőn elkezdődött.
Eközben az In-Kal Security - amely eddig a stadion biztonságáért felelt - megszakította az FTC-vel való kapcsolatát. Lasz György cégvezető az MTI-nek elárulta, azért született meg ez a döntés, mert „az utóbbi időben egyes szurkolók rendre kísérletet tettek a stadion belső rendjének megbontására. A biztonsági szakemberek felléptek a kezdeményezések ellen, amit az állítólagos drukkerek nem néztek jó szemmel”. Az In-Kal távozása után máris hat másik vállalkozó jelentkezett, hogy ügyeljen a rendre, de még nem született döntés arról, hogy ki kapja a megbízatást.
A klub nemcsak szurkolókat, biztonsági őröket, hanem 3 millió forintot is vesztett az ügy kapcsán, mivel a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) ekkora összeget rótt ki a Ferencvárosra a szurkolók rendbontásai miatt. Az MLL azért szabott ki ilyen nagy büntetést, mert a klub visszaesőnek számít.