Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Kirakatban a szexbűnözők

Egy héttel azután, hogy Thaiföldön letartóztatták a világ első számú pedofíliával vádolt bűnözőjét, az amerikai Eric Franklin Rossert, újabb riadalom támadt a távol-keleti szexháromszögben. Ezúttal Dél-Koreában került fel az internetre egy több mint száz szexuális bűnöző adatait tartalmazó lista.

Hatalmas érdeklődés fogadta Dél-Koreában azt az internetes honlapot, amelyen a hatóságok közzétették 169 szexuális bűnöző személyi adatait és bűnlajstromát. A kiskorúak védelmére alakult állami bizottság olyan személyeket vett fel a listára, akiket már jogerősen elítéltek kiskorúak elleni nemi erőszak vagy gyermekekkel szembeni rossz bánásmód miatt. A bizottság szerint erre azért volt szükség, mert az elmúlt öt év alatt Dél-Koreában hatvan százalékkal nőtt a szexuális bűncselekmények száma, és az áldozatoknak közel a fele kiskorú volt. Az érdeklődés a hat hónapig az interneten megtekinthető bűnözői lista iránt olyan hatalmas volt már az első órákban, hogy a rendszer szinte azonnal lefagyott, és sokáig elérhetetlen volt.
A világ másik végén, Franciaországban is egy döbbentes pedofil bűncselekmény rázta meg a közvéleményt. A helyi ügyészség feltételezése szerint megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 23 hónapos kislányt a franciaországi Avignonban. A kisgyermek bepólyázott holttestét a Sorgue folyó néhány centiméteres vizéből halászták ki, alig száz méterre a szülői háztól. 
A kislány eltűnéséről apja tett bejelentést a rendőrségen. Meg nem erősített hírek szerint a házuknál erőszakos behatolás nyomai voltak fellelhetők. A két szülőt, a munkanélküli apát és a korai terhességet viselő anyát, aki egy pékségben dolgozik, kihallgatta a rendőrség. 
Az avignoni ügyészség közlése szerint csak a boncolás után fogják biztosan tudni, hogy a gyermek élt-e még, amikor a folyóba dobták.