Vissza a tartalomjegyzékhez

Varga József
Következik a rájátszás

A végső győzelemre esélyes gárdák már biztosították helyüket a jövő héten induló rájátszás mezőnyében. Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság idei szezonja eddig is remek küzdelmeket hozott, és a play-off is látványos, izgalmas összecsapásokat hozhat. A keleti bandák közül érdemes lesz figyelni a tavalyi bajnok New Jersey Devilst. 

A Stanley-kupát védő „ördögök” idén is a végső győzelemre készülnek, és erre remek eséllyel pályáznak. A védelméről és klasszis kapusáról (Martin Brodeur) híres gárda igazi gólvágó támadókkal is rendelkezik, Moügilnij és Sykora személyében. Az Ottawa Senators is sikeres szezon megkoronázására készül. A kanadai társaság szereplése a kapitány Alekszej Jasin teljesítményétől függhet. A Philadelphia az egész szezon alatt nélkülözte első számú sztárját, Eric Lindrost. A távozni készülő fenomént végül is eredményes csapatmunkával sikerült pótolni, és Keith Primeau és John LeClair vezetésével messzire juthatnak. A Buffalo Sabres ismét Dominik Hasekben bízva kezdi a rájátszást. A cseh világklasszis zseniális dolgokra képes a kapu előtt, és teljesítménye erőt adhat társainak. Az igazi meglepetést a Mario Lemieux-t soraiban tudó Pittsburgh okozhatja. Az eddig is káprázatos teljesítménnyel előrukkoló Lemieux ugyanis igazi play-off specialista. A kupagyőzelemhez azonban szükség lesz Jaromir Jagr és Alekszej Kovaljov góljaira is. A nyugati konferencia és az egész mezőny legjobban szereplő csapata, a Colorado a legnagyobb esélyes idén. A Tanguaj-Sakic-Hejduk támadó trió a liga legjobban muzsikáló sora, és így a kapus Patrick Royjal, valamint a két veterán védővel, Blake-kel és Bourque-kal kiegészülve - ők a kiírás favoritjai. A legveszélyesebb ellenlábas a Detroit Red Wings alakulata. Steve Yzerman és társai a 97-es és 98-as győzelem után ismét a Stanley-kupából pezsgőznének, és a csapat eddigi szereplése alátámasztja, hogy helyük ott a döntőben.
A Dallas Stars hokisai az elmúlt években résztvevői voltak a döntőnek, és bár tavaly kikaptak a Devilstől, ezért idén újra nyerni szeretnének, mint 99-ben.
Érdemes szólni még a St. Louis Blues esélyeiről is: az elmúlt években egyre inkább az esélyesek között emlegetett „kékek” idén révbe érhetnek, ha sztárjaik - Pierre Turgeon, Keith Tkachuk, Chris Pronger és Al Maclnnis - sérülésmentesen tudnak szerepelni a rájátszás során. Esélyesek tehát vannak, de hogy ki ünnepelhet a végén, az júniusban derül majd ki.