Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Csökkent a Nike profitja

Az amerikai Nike sportruházat- és sportszergyártó profitja éves összevetésben 33 százalékkal, 97 millió dollárra csökkent a múlt év harmadik negyedében. Az egy részvényre jutó profit 35 dollárcent volt, az egy évvel korábbi 52 dollárcent helyett. Forgalma 2,17 milliárd dollár volt, lényegében változatlan. A vállalat profitjának visszaesését a nagy raktárkészlettel és az emelkedő szállítási költségekkel magyarázta. Emellett szoftverprobléma is közrejátszott a profit csökkenésében, ami miatt 5 millió pár cipőt gyártottak le úgy, hogy azokra nem volt megrendelés - mondta a Nike pénzügyi vezetője. (MTI)


Klicsko már Lewisra és Tysonra vár

Az ukrán Vladimir Klicsko szombaton az amerikai Derrick Jefferson ellen védheti meg először profi nehézsúlyú ökölvívó WBO (Boksz Világszervezet) világbajnoki címét. A hamburgi Universum - Kovács István és Erdei Zsolt klubja - huszonnégy éves öklözője októberben az ugyancsak amerikai Chris Byrd ellen szerezte meg a szervezet bajnoki övét. „Szeretném még az idén megvalósítani legnagyobb álmomat: megmérkőzni a Lennox Lewis-Mike Tyson párharc győztesével” - nyilatkozta Klicsko. (Hetek)


Hagi bocsánatot kért, de…

Gheorghe Hagi elnézést kért Erol Eroy játékvezetőtől, amiért a Genclerbirligi elleni bajnoki mérkőzésen leköpte és megrúgta őt. Az UEFA- és Szuperkupa győztes Galatasaray labdarúgócsapatának román sztárja ugyanakkor kijelentette: fenntartja azt az állítását, hogy a bíró folyamatosan provokálta. „Nagyot hibáztam, elvesztettem a fejem. Egy profi labdarúgóval ilyesmi nem fordulhat elő” - mondta Hagi a román állami televíziónak adott szerdai interjújában. (MTI)