Vissza a tartalomjegyzékhez


Reménykedő vesztesek

„A Ferrari nagyon erősnek tűnik, de senki sem verhetetlen. Mindent megteszünk a további javulásért, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Mindenesetre rövidesen futamot akarok nyerni” - nyilatkozta Ralf Schumacher, a Formula-1-es BMW-Williams pilótája.

Hetek-összeállítás

A német versenyző a múlt heti Malajziai Nagydíjon nagyszerűen szerepelt, a szombati időmérő edzésen végig harcban volt az első rajtkockáért, végül a 3. leggyorsabb időt érte el. A vasárnapi futamon, ha a győzelemben nem is bízhatott, szintén jól autózott, végül a kétszeres világbajnok finn Mika Häkkinent (West-McLaren-Mercedes) is megelőzve 5. lett. „Úgy tűnik, hogy fejlődünk, egyre közelebb kerülünk a Ferrarihoz. Remélem, hogy nem állunk meg a javulásban, s akkor még nagyobb fájdalmat okozhatunk az olasz csapat-nak - nyilatkozott Ralf Schumacher. - Abban is bízom, hogy hamarosan megszakad Michael győzelmi sorozata, talán én leszek az, aki megállítja.”
Hasonlóan optimistán nyilatkozott Rubens Barrichello, a Ferrari második számú pilótája: „A győzelemért fogok harcolni a Brazil Nagydíjon. Az autóm természetesen elég jó ahhoz, hogy meg is valósítsam a tervemet.”
A dél-amerikai pilóta a vasárnapi Malajziai GP-ről azonnal hazautazott, hogy néhány napot pihenjen a jövő vasárnapi interlagosi futam előtt. Barrichello a világbajnoki pontverseny 2. helyén áll, holtversenyben a skót David Coultharddal (West-McLaren-Mercedes), s esetleges interlagosi győzelmével - amennyiben Schumacher nem szerezne pontot - utolérné háromszoros világbajnok, s idén eddig kettőből kettőt nyerő márkatársát. 
„Mindig a Brazil Nagydíj a legfontosabb számomra. Ez már Formula-1-es pályafutásom kezdete óta így van - jelentette ki Barrichello. - Remélem, hogy a tavalyihoz hasonló tömeg biztat majd, hiszen győzelmi reményekkel vágok neki a futamnak.”