Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

Édes álmok

Ha édességhiányban szenved esetleg valaki, íme egy jó hír számára: a Haribo cég édességkóstolókat keres. 10 tagú, fiatal lányokból és fiúkból álló testületet állít fel a vállalat, akik az Egyesült Királyságban még soha nem fogyasztott édességek elbírálásában fitogtathatják szakértelmüket. A kóstolókat az American Adventure vidámparkban Ortis fogja fogadni a Live & Kickingtől és Hariboy, a Haribo cég kabalafigurája. „Az édességkóstolás álmaim munkája - nyilatkozta Ortis - alig várom már, hogy találkozhassak a szerencsés győztesekkel, és én magam is kipróbálhassam az édességeket!” (The Sunday Times)


Vallássá válhat a Jedi-rend

Ahogy Magyarországon az egyik kereskedelmi rádió arra biztatta az állampolgárokat, hogy a népszámlálás során tréfából a hindit adják meg anyanyelvként, úgy Új-Zélandon sem tétlenkednek a tréfás kedvű egyének a most zajló országos felmérés kapcsán. Egy a szigetországban köröző e-mail arra akarja rávenni a magukat kiwiknek nevező új-zélandiakat, hogy a vallás rovatba írassák be: Jedi. Ha ezt legalább nyolcezren megteszik, a Csillagok háborúja eposz lovagi rendjéből bejegyzett egyház válhat. (Origo)


Cirmos cica haj…

A neveletlenül viselkedő angol cicák könnyen a pszichiáter díványán találhatják magukat, ami a macska-észjárás rejtelmeinek feltárását célzó projekt részét képezné. A Macskavédelmi Alapítvány 250 ezer fontot adott Rachel Casey állatorvosnak abból a célból, hogy a Southampton Egyetemen „macska-terápia tanszéket” hozzon létre. Az elkövetkező öt évet a doktornő arra fogja szentelni, hogy megfejtse a macskák viselkedését. A problémás jószágokat gazdáik bejelenthetik egy 2-4 óra hosszúságú kezelésre, melynek során Rachel személyiségi vizsgálatot fog végezni, valamint egyénre szabott tervet fog készíteni, amivel a cicusok újra szófogadóak lesznek majd. „Tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy nem érdemes rákiabálni egy macskára, ha az valami rosszat tesz - mondja az állatorvos. Nem tudják megérteni, ha azért leszidják őket, mert rosszalkodnak. Képtelenek felfogni bármilyen morális figyelmeztetést. Amíg az ember hangjáról nem vesznek tudomást, addig csak megijednek a kiabálástól.” (The Sunday Times)


Káosz Bangkokban

Lopják az útmenti jelzőtáblákat Bangkokban. „Egyre rosszabb a helyzet. Az emberek eltévednek, és szörnyű balesetek történhetnek, ha például ellopnak egy veszélyt jelző táblát. Sajnos már több ilyen eset is előfordult” - nyilatkozta Sampan Angchawala, forgalmi mérnök. „A tolvajok leginkább az alumíniumötvözetű táblákat lopják. Később kilóját 6.40 dollárért adják tovább a fémkereskedőknek. A kormánynak viszont évi 235 ezer dollárba kerül a pótlásuk.
A rendőrség is tud már az ügyről, de nem sok mindent tehetnek ellene. A tolvajok leginkább este, a kisforgalmú utak mentén garázdálkodnak. Néha nagy teherautókkal próbálják kidönteni az óriás, szögletes táblákat, melyek súlya eléri a 150 kg-ot is. A világon Thaiföldön történik a legtöbb közúti baleset. Az állami statisztikák szerint évente 19 ezer ember hal meg a főutakon. (Reuters)