Vissza a tartalomjegyzékhez


A fegyveresek szentje


- Lehet, hogy mégsem ő a mi emberünk...?!

Szt. Gabriel Possenti egyike volt azon szerencsés némelyeknek, akiket a XX. Század elején XV. Benedict pápa szentté avatott. Possenti hírnevét abból szerezte, hogy egy alkalommal fegyverrel fenyegetve menekülésre kényszerített néhány katonát, akik egy ártatlan falusi asszonyt akartak épp meggyalázni. 
Bár egyelőre csak szent, meglehet, hogy nemsokára a fegyveresek patrónusa is válik belőle. John Snyder, a Nemzeti Fegyver Társaság (National Rifle Association) munkatársa ugyanis azt tűzte puskacsövére, hogy Possenti megkapja ez új titulust. Azt hangoztatja, hogy ezzel a lépéssel a „Vatikán megmutathatná a bátorságát, hogy kiáll az emberi jogokért, megvéd az ördögtől, a gonosztól.”
Bár a Vatikán már számos üzletágat segített patrónusokhoz, a fegyvereseknek úgy tűnik mégsem szán közbenjárót. Szt. Possenti védnökétől a pápa egy püspökök aláírásait tartalmazó támogatói listát kér a világ minden tájáról.
Snyder megalapította a Szt. Possenti Társaságot, fegyver formájú medálokat osztogat a „szent ügy” mögé felsorakozottaknak. Kijelentette, hogy nem fog meghátrálni, bármilyen akadályt gördít elébe a szentszék, újra és újra célba veszi a Vatikánt kérelmével. (CNN)