Vissza a tartalomjegyzékhez


Sípszó

Újabb Ali-Frazier

Az apák után június 8-án a New York állambeli Veronában lányaik is összemérik erejüket: a női félnehézsúlyú ökölvívó-mérkőzésen Laila Ali ellenfele Jacqui Frazier-Lyde lesz. Eddig még mindkét bokszoló veretlen: a 23 éves Ali kilenc összecsapásából nyolcat kiütéssel nyert meg, a 39 esztendős Frazier-Lyde valamennyi párharcában K.O.-val diadalmaskodott. A meccs összdíjazása meghaladja az egymillió dollárt, amire korábban még nem volt példa a női boksz történetében. (MTI)


Németh milliós üzlete

A magyar származású szlovák csatárcsillag, Németh Szilárd 3,5 millió dollár ellenében a Premier Ligás Sunderland csapatába igazol. Frantisek Sulka, az Inter Bratislava klubelnöke kijelentette, már csak az anyagiak kérdésében kell egyezségre jutni. Ha az üzlet létrejön, Németh lesz a második legdrágább szlovák labdarúgó, Vratislav Greskóért ugyanis 10 millió márkát fizetett az olasz Internazionale a Bayer Leverkusennek. Csak viszonyításképpen: a magyar átigazolási csúcsot Halmai Gábor tartja, mindössze 1 millió dollárral. (Hetek)


Elutaztak a magyar atléták

Szerdán délelőtt elutazott a lisszaboni fedett pályás atlétikai világbajnokságra a magyar csapat. A pénteken kezdődő vébén Varga Judit (1500 m), Győrffy Dóra (magasugrás), Kovács Balázs (60 m gát) és Szabó Enikő (60 és 200 m) indul. A négy versenyző közül az ifjúsági vb-ezüstérmes Győrffy esélyei a legjobbak. Győrffynél idén csak öten értek el jobb eredményt. Amennyiben taktikai versenyre kerül sor, döntőbe juthat 1500-on a 800 méteren Eb-bronzérmes Varga Judit. Kovács Balázs és az utánpótláskorú Szabó Enikő számára elsősorban a tapasztalatszerzés a cél. (MTI)