Vissza a tartalomjegyzékhez


Kokó Budapesten bokszol

„Kizárt dolog, hogy június 2-án legyen a következő mérkőzésem. Sokkal valószínűbb, hogy egy héttel később vagy esetleg előbb kerül sor a budapesti összecsapásra” - mondta Kovács István, a WBO pehelysúlyú ökölvívó világbajnoka, miután megnyitotta az Adidas felújított Váci utcai üzletét. 
A kiváló bokszoló szerint semmi értelme nem lenne a másodikai időpontnak, akkor ugyanis Illés-Metro-Omega koncert lesz a Népstadionban, és azt mindenképpen célszerű elkerülni. 

Kovács január 27-i sikeres vb-címmérkőzése óta pihent, kedden azonban már elkezdte a könnyített futóedzéseket. Két hétig még hasonló tréningeket tart, a komolyabb edzések csak azután következnek. 
A tervezett mérkőzés helyszínével kapcsolatban azt mondta: szóba sem került a Népstadion. Elképzelhető, hogy ellenfele az argentin Julio Pablo Chacón lesz, de egyelőre még e tekintetben sem biztos semmi. 
Kovács István a nyári öszszecsapáson is a már öt éve megszokott szerelésben lép majd a kötelek közé. 
„1996-ban kerültem az Adidas által támogatott sportolók közé, s remélem, hogy pályafutásom végéig, tehát még két-két és fél évig tovább él a kapcsolat.” 
Császári Attila, az Adidas Budapest Kft. marketing igazgatója szerint ennek semmi akadálya, sőt, az is elképzelhető, hogy Kokó a versenyzői karrierje befejezése után is élvezi majd támogatásukat. 
A márka - amelynek frontemberei a sydneyi olimpián 204 érmet (73 aranyat, 74 ezüstöt és 57 bronzot) nyertek - magyarországi cége révén 2001-ben több mint 350 millió forintot költ sportszponzorálásra. (MTI)