Vissza a tartalomjegyzékhez


Birka b őr

Egy kitömött juh készteti lassításra a az autósokat a cumbriai Milnthrope-ban. Shaun, a bárány a Stothert család kárpit és antik üzlete előtt áll őrt, közvetlenül a forgalmas A6-os út mentén, ahol az autók rendszeresen túllépik a megengedett legnagyobb sebességet. Az élethű preparátum mellett azonban sokan lelassítanak, hogy azt egy pillanatra megszemléljék.

Az üzlet tulajdonosai a néhai birkát figyelemfelkeltés miatt tartják az üzlet bejáratánál. Szerintük „igazán vicces jelenség, amikor az autósok lelassítanak, mert azt hiszik, hogy igazi bárányt látnak. Ez nekünk persze jó, mert így az üzletre is többen felfigyelnek, melynek következtében nagyobb bevételt könyvelhettünk el április óta, amikor munkába állítottuk Shaunt”. A birka ajtónálló persze az est beálltával és rossz idő esetén is menedéket találhat az üzletben.
És hogy mit szól ehhez a rendőrség? „Bár nekünk ez a megoldás nem jutott volna eszünkbe, de - amíg a forgalmat nem akadályozza - üdvözlünk bármit, ami a száguldozókat fékezésre készteti.” (Reuters)